Γαλλία: Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022

Γαλλία: Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022 Facebook Twitter
Η Μαρίν Λεπέν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας (Πηγή φωτό: EPA)
0

Η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας «Εθνικός Συναγερμός», ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022.

«Έλαβα την απόφασή μου», δήλωσε η Λεπέν, που υποστήριξε ότι προτείνει «μια σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της και να δημιουργηθεί εθνική ενότητα».


Στις προεδρικές εκλογές του 2017 η Λεπέν πέρασε στον δεύτερο γύρο, αλλά ηττήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν. Τώρα, ο Γάλλος πρόεδρος είναι σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές τις προεδρίας του, αφού είναι αντιμέτωπος με τις συνεχιζόμενες απεργίες κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Η υποψηφιότητα της Λεπέν θα πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της το 2021, αλλά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, ευρωβουλευτής και ανερχόμενο αστέρι του «Εθνικού Συναγερμού». Όσο για την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, ο 23χρονος σχολίασε ότι στέλνει στη Γαλλία «ένα μήνυμα ελπίδας». Η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς, ακόμη και της κεντροαριστεράς, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM