Γαλλία: Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022

Γαλλία: Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022 Facebook Twitter
Η Μαρίν Λεπέν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας (Πηγή φωτό: EPA)
0

Η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας «Εθνικός Συναγερμός», ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022.

«Έλαβα την απόφασή μου», δήλωσε η Λεπέν, που υποστήριξε ότι προτείνει «μια σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της και να δημιουργηθεί εθνική ενότητα».


Στις προεδρικές εκλογές του 2017 η Λεπέν πέρασε στον δεύτερο γύρο, αλλά ηττήθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν. Τώρα, ο Γάλλος πρόεδρος είναι σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές τις προεδρίας του, αφού είναι αντιμέτωπος με τις συνεχιζόμενες απεργίες κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

Η υποψηφιότητα της Λεπέν θα πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της το 2021, αλλά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα, δήλωσε ο Ζορντάν Μπαρντελά, ευρωβουλευτής και ανερχόμενο αστέρι του «Εθνικού Συναγερμού». Όσο για την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, ο 23χρονος σχολίασε ότι στέλνει στη Γαλλία «ένα μήνυμα ελπίδας». Η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς, ακόμη και της κεντροαριστεράς, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM