Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία

Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία Facebook Twitter
EPA
0

Οι λουόμενοι έκαναν μια βουτιά ή είχαν την ευκαιρία για μια βόλτα στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα σήμερα, πολλοί φορώντας μάσκες, καθώς η παραλία άνοιξε ξανά για το κοινό.

Είναι η πρώτη φορά που η παραλία ανοίγει μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι πολίτες που ζουν στις ζώνες χαμηλής μόλυνσης στη Γαλλία, τις αποκαλούμενες πράσινες ζώνες, έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην παραλία, αφού η κυβέρνηση άρχισε τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών τη Δευτέρα. Οι τοπικές αρχές άνοιξαν επιλεγμένες παραλίες στη βόρεια Γαλλία και στις ακτές της Μεσογείου σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχουν νέοι κανόνες: ατομικές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι ή το σέρφινγκ επιτρέπονται, δεδομένου ότι τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως η ηλιοθεραπεία ή η παραμονή στην παραλία για ώρες δεν επιτρέπεται.

«Είμαι λίγο ενοχλημένος. Μπορούσαμε να κολυμπήσουμε το πρωί. Μπορούσαμε να απολαύσουμε τη θάλασσα, την οποία δεν είχαμε δει για σχεδόν 2 μήνες. Τώρα, δεν μπορούμε ακόμη να κάνουμε ηλιοθεραπεία και να αράξουμε. Δεν είμαστε πλήρως ελεύθεροι», λέει ένας Γάλλος, που κάνει βόλτα στην παραλία.

Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία Facebook Twitter
ΕΡΑ
Γαλλία: Επιλεγμένες παραλίες άνοιξαν ξανά - «Ναι» σε κολύμπι, «όχι» σε ηλιοθεραπεία Facebook Twitter
ΕΡΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ πήγε στην παραλία Βελ Λε Ρόζ, στην περιοχή της Νορμανδίας, για να ελέγξει την κατάσταση. «Ο ιός κυκλοφορεί ακόμα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Ο πολίτης μπορεί να πάει για ψάρεμα, όχι όμως να μένει στην παραλία για ώρες. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι στη μάχη εναντίον της COVID- 19», δήλωσε.

«Εάν οι κανόνες δεν τηρούνται, θα αναιρέσουμε την απόφασή μας να ανοίξουμε κάποιες παραλίες», προειδοποίησε ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM