Γαλλία: Εντολή για έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια

Γαλλία: Εντολή για έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία δέχεται έντονες επικρίσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί τη νύκτα της περασμένης εβδομάδας που έγινε η φονική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από το σώμα που επιθεωρεί την εθνική αστυνομία.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε την κίνηση αυτή μετά τις κατηγορίες πολιτικών από τη Νίκαια ότι οι ρυθμίσεις, στις οποίες είχε προβεί η αστυνομία, ήταν ανεπαρκείς για τις εκδηλώσεις με ευκαιρία την εθνική εορτή της Γαλλίας, στη διάρκεια των οποίων ο δράστης οδήγησε ένα μεγάλο φορτηγό σε ζώνη όπου απαγορευόταν η κυκλοφορία και σκότωσε 84 ανθρώπους που αναχωρούσαν αφού είχαν παρακολουθήσει το θέαμα των πυροτεχνημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας εμπόδιζε την είσοδο οχημάτων στην παραλιακή.

 

Κατά την έρευνα που θα πραγματοποιήθεί από το σώμα επιθεώρησης της αστυνομίας, που στη Γαλλία είναι ευρέως γνωστό ως "η αστυνομία της αστυνομίας", θα εξετασθεί λεπτομερώς ο τρόπος με τον οποίο είχε αποκλεισθεί η περιοχή για τις εκδηλώσεις της 14ης Ιουλίου, καθώς και το πώς ελεγχόταν.

 

Την κίνηση επιδοκίμασε ο Κριστιάν Εστροζί, ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, όπου βρίσκεται η Νίκαια.

 

Ο δεξιός πολιτικός είχε ηγηθεί της επίθεσης εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, διατυπώνοντας εναντίον της κατηγορίες για χαλαρά μέτρα ασφαλείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM