Διαρρήκτες που «χτύπησαν» κελάρι πολυτελούς ξενοδοχείου και άρπαξαν ακριβά μπουκάλια κρασιού «θυσίασαν» μέρος της λείας, προκειμένου να γλιτώσουν από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν.

 

Η διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Γαλλία. Οι δράστες έσπασαν την πόρτα του κελαριού και άρπαξαν εκατοντάδες μπουκάλια κρασιού grand cru Βουργουνδίας. Η αξία τους εκτιμάται στα 350.000 ευρώ.

 

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ξύπνησε από τον συναγερμό. Μπήκε στο αυτοκίνητό του και ακολούθησε το βαν των διαρρηκτών που κατευθύνθηκαν σε αυτοκινητόδρομο, ενώ ειδοποίησε και την αστυνομία.

 

Όταν μπήκαν στην καταδίωξη αστυνομικοί και πλησίασαν το βαν των κλεφτών, εκείνοι άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια από τη λεία τους. Σύμφωνα με τις αρχές, κανένας δεν τραυματίστηκε, καθώς οι δράστες δεν κατάφεραν να πετύχουν το παρμπρίζ του περιπολικού.

 

Τελικά, η συμμορία εγκατέλειψε το όχημα αφού έπεσαν σε μπάρα διοδίων, 35 χιλιόμετρα βόρεια της Λιόν. Τώρα οι αρχές αναζητούν τουλάχιστον τρία άτομα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη διάρρηξη στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μέσα σε δύο ημέρες. Την πρώτη φορά οι δράστες άρπαξαν κρασιά αξίας 200.000 ευρώ από το ίδιο κελάρι. Σε αυτή την εισβολή δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η ίδια συμμορία έκανε και τις δύο διαρρήξεις.

 

Με πληροφορίες από Guardian