Γαλλία: Δικαστές μπλόκαραν την επιχορήγηση 2 εκατ ευρώ για το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν

Γαλλία: Δικαστές μπλόκαραν την επιχορήγηση 2 εκατ ευρώ για το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν Facebook Twitter
EPA/IAN LANGSDON
0

Γάλλοι δικαστές αποφάσισαν να μπλοκάρουν δύο εκατομμύρια ευρώ κρατικής επιχορήγησης που προοριζόταν για το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της ίδιας και με δήλωση δικαστικής πηγής.

Η αρχηγός του «Εθνικού Συναγερμού» δήλωσε ότι το κόμμα της «απειλείται με αφανισμό».

Στη Γαλλία τα πολιτικά κόμματα λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις που εξαρτώνται από τις επιδόσεις τους στις εκλογές.

Το κόμμα της Λεπέν, ο «Εθνικός Συναγερμός», το οποίο επί δεκαετίες ήταν γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, επρόκειτο να λάβει τη δόση των 2,35 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι δικαστές αποφάσισαν κατά της χορήγησης του ποσού αυτού, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το αντιμεταναστευτικό κόμμα, αναφέρει η Λεπέν σε ανακοίνωσή της.

«Ο Εθνικός Συναγερμός απειλείται με θάνατο από τους δικαστές!», είπε η Λεπέν, η οποία έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική εναντίον δικαστών και τραπεζών στη διάρκεια των χρόνων λέγοντας ότι αδίκως στοχοποιούν το κόμμα της.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι δικαστές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ζητήσει την κατάσχεση του ποσού αυτού.

Τον περασμένο χρόνο η Λεπέν έφθασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και εξελέγη βουλευτής μαζί με άλλους επτά υποψηφίους του κόμματός της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM
ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM