Γαλλία: Δεν απαντούν σε email μετά τις 6 το απόγευμα

Γαλλία: Δεν απαντούν σε email μετά τις 6 το απόγευμα Facebook Twitter
7

Σύμφωνα με το νέο εργατικό νόμο στη Γαλλία, είναι παράνομο για όλους τους εργαζόμενους σε ψηφιακές και συμβουλευτικές εταιρείες να απαντούν στα επαγγελματικά email μετά τις 6 το απόγευμα.

Το προσωπικό αυτών των εταιρειών (που περιλαμβάνει μεγαθήρια όπως η Google, το Facebook, η Deloitte κτλ) θα πρέπει να κλείνουν τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα όταν σχολάνε και οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι τους δεν οδηγούνται στο να ελέγχουν για επαγγελματικά email σε ταμπλέτες ή υπολογιστές.

Οι εργατικοί νόμοι στην Γαλλία δεν παίζουν. Πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο στην Apple καθώς υποχρέωσε το προσωπικό της στην Γαλλία να δουλεύει βραδινές βάρδιες. Ο νόμος στη Γαλλία απαγορεύει βάρδιες μεταξύ 9 το βράδυ μέχρι 6 το πρωί, εκτός και αν η εργασία παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας ή είναι κοινωνική απαραίτητη.

Το διάσημο γαλλικό 35ωρο, που έχει εφαρμοστεί από το 1999, δοκιμάζεται από την αθρόα χρήση των έξυπνων κινητών που διαρρηγνύουν τα όρια μεταξύ δουλειάς και σπιτιού. 

Ο πρόεδρος των γάλλων μάνατζερ Michel de la Force είπε στον Guardian: "Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε το ψηφιακό ωράριο. Μπορούμε να επιτρέπουμε επιπλέον εργασία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά πρέπει πάντα να επιστρέφουμε στο κανονικό, που είναι να αποσυνδεόμαστε, να σταματάμε να είμαστε διαρκώς στη δουλειά."

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας κλιμακώνεται: Νέες επιθέσεις και διπλωματικά αδιέξοδα

Διεθνή / Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας κλιμακώνεται: Νέες επιθέσεις και διπλωματικά αδιέξοδα

Οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά αεροδρόμια και η αδιέξοδη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν πως ο πόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση - Η σιωπή του Τραμπ, η στάση του Πούτιν και η αδυναμία επίτευξης ειρήνης εντείνουν την κρίση
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Οι τελευταίες εξελίξεις της νέας έρευνας για την εξαφάνιση-μυστήριο

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Οι τελευταίες εξελίξεις της νέας έρευνας για την εξαφάνιση-μυστήριο

Η νέα έρευνα - έπειτα από δύο χρόνια- επικεντρώνεται στον δήμο Λάγκος, που βρίσκεται δίπλα στην Praia da Luz, την πόλη στην περιοχή του Αλγκάρβε όπου η Μαντλίν ΜακΚάν χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM
Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Διεθνή / Πρόωρες εκλογές στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς έριξε την κυβέρνηση

Δεκαοκτώ μήνες μετά την αιφνιδιαστική του νίκη στις εκλογές, που προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και τον κόσμο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς παραμένει το δημοφιλέστερο
LIFO NEWSROOM
Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Διεθνή / Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Αποκαλύψεις του Guardian δείχνουν πως σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε σχολεία-καταφύγια στη Γάζα ήταν μέρος στρατιωτικής στρατηγικής - Πάνω από 120 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Διεθνής ανησυχία και καταδίκες
LIFO NEWSROOM
Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Απλά δεν είναι νόμος, είναι συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών (η οποία είναι κάτι σαν σύσταση στις εταιρείες). Επίσης το 35 ισχύει όσο και το 8ωρο αλλού. Πουθενά δλδ. Ο χρόνος εργασίας δεν μετριέται και κατά μέσο όρο είναι 9ωρο, εκτός φυσικά απο bluecollar, υπαλλήλους τραπεζών κλπ, που είναι όντως 35ωρο αλλά όχι και με τόσο κοινωνικό κύρος- δυστυχώς.
Στην ρήση που αποδίδεται στον Αϊνστάιν αναφερόταν:"2 πράγματα είναι άπειρα.Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.Και για το 1ο δεν είμαι τόσο σίγουρος".