Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ «θα αυξήσουν το τίμημα που θα πληρώσει η Ρωσία»

Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ «θα αυξήσουν το τίμημα που θα πληρώσει η Ρωσία» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να εντείνουν την οικονομική, ανθρωπιστική και σχετιζόμενη με την ασφάλεια, βοήθεια προς την Ουκρανία.

Σε σύσκεψη μέσω βίντεο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα οι ηγέτες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αυξάνουν το τίμημα που θα πληρώσει η Ρωσία «για την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «υπογράμμισαν ότι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παράσχουν οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς επίσης και βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πολύ ενωμένο, έως τώρα, μέτωπο των Δυτικών όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις εμφάνισε ρωγμές ωστόσο σήμερα, στο ζήτημα της απαγόρευσης αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, μια πρόταση που απορρίπτεται κυρίως από τη Γερμανία.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM