Γαλλία: Άνδρας προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο πάνω σε πλήθος μπροστά σε τέμενος

Γαλλία: Άνδρας προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο πάνω σε πλήθος μπροστά σε τέμενος Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας επιχείρησε σήμερα το απόγευμα να διαπεράσει με το τετρακίνητο όχημα που οδηγούσε να διαπεράσει τις προστατευτικές μπάρες που ήταν τοποθετημένες μπροστά από ένα τέμενος στην Κρετέιγ, στα προάστια του Παρισιού, και να ρίξει το όχημά του πάνω στο πλήθος, δίχως να το κατορθώσει και χωρίς να τραυματίσει κάνεναν από τους πιστούς που εξέρχονταν από τον ναό, ανακοίνωσε η αστυνομία του Παρισιού.


«Περίπου στις 18:30 τοπική ώρα, ένα άτομο που οδηγούσε ένα τετρακίνητο όχημα έπεσε αρκετές φορές πάνω στα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί για την προστασία του τεμένους στην Κρετέιγ», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Χωρίς να κατορθώσει να διαπεράσει τα εμπόδια, ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, έπεσε πάνω σε ένα διάζωμα και διέφυγε», τόνισαν οι αρχές, σημειώνοντας ότι «κανείς από τους πιστούς δεν τραυματίστηκε». Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος συνελήφθη έπειτα «χωρίς επεισόδια» στην οικία του.

Ο άνδρας συνελήφθη και σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των ερευνών, πρόκειται για έναν Αρμένιο στα 40 του χρόνια. Σύμφωνα με την πηγή, ο άνδρας έκανε «κάποιες συγκεχυμένες αναφορές σχετικά με τις επιθέσεις» τζιχαντιστών που έπληξαν την Γαλλία από το 2015, με αποτέλεσμα 239 νεκρούς.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού Μισέλ Ντελπουές δεσμεύτηκε ότι οι αρχές θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκρινίσουν το περιστατικό και τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Κρετέιγ, που επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας δεν βρισκόταν υπό την επήρρεια αλκοόλ. Ο άνδρας ανακρίθηκε κατά τις βραδινές ώρες από τις αρχές του Βαλ-ντε-Μαρν και έχει τεθεί υπό κράτηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM