Γαλλία: 131 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό - Κάτω από 2.000 οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ

Γαλλία: 131 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό - Κάτω από 2.000 οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ epa
0

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε 131 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, με τον αριθμό ωστόσο των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας να μειώνεται.

Ειδικότερα ο αριθμός αυτός έπεσε κάτω από 2.000 για πρώτη φορά μετά τις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την καθημερινή αναφορά της γενικής διεύθυνσης υγείας.

Από την 1η Μαρτίου έχουν συνολικά καταγραφεί 28.239 θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό και ενώ 19.015 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ο αριθμός των εισαχθέντων σε ΜΕΘ ανέρχεται πλέον σε 1.998, 89 λιγότεροι ασθενείς από χθες.

Ο αριθμός αυτός βρίσκεται σε πτώση από τις 9 Απριλίου, όταν έφτασε στην κορύφωση των 7.148 βαριά νοσηλευομένων.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι μόλις μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του ενός τρίτου των Γάλλων μαθητών στα θρανία, υπήρξε μια ανησυχητική έξαρση περίπου 70 περιπτώσεων κορωνοϊού που συνδέονται με τα σχολεία.

Η Air France σχεδιάζει να επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Η Air France σχεδιάζει να «επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις της» μέχρι τα τέλη Ιουνίου «με την επιφύλαξη της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών», σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνεπώς, η γαλλική αεροπορική εταιρεία θα προχωρήσει σε «σταδιακή αύξηση του αριθμού των συχνοτήτων και των προορισμών, ιδίως στην ηπειρωτική Γαλλία, τα υπερπόντια εδάφη και την Ευρώπη».

Από τα τέλη Μαρτίου, η Air France παρέχει μεταξύ 3 και 5% του συνηθισμένου προγράμματος της και εξυπηρετεί 43 προορισμούς, υπογραμμίζει Air France, δίνοντας προτεραιότητα στην «εδαφική συνέχεια και στη διατήρηση σύνδεσης με βασικούς προορισμούς, στην Ευρώπη και διεθνώς, τόσο για μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων».

Με πληροφορίες από AFP/Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM