G7: 3.500 διαδηλωτές κατά της Συνόδου στο Μόναχο

G7: 3.500 διαδηλωτές κατά της Συνόδου στο Μόναχο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Περίπου 3.500 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο Μόναχο καθώς oi ηγέτες της G7 ετοιμάζονται για την ετήσια συνάντησή τους στις Βαυαρικές Άλπεις, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία φέτος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περίμενε ένα πλήθος περίπου 20.000 διαδηλωτών αλλά εμφανίστηκαν λιγότερα άτομα στην κύρια διαμαρτυρία, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Η σύνοδος κορυφής των ηγετών των ΗΠΑ, Βρετανίας, Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας θα πραγματοποιηθεί στο Schloss Elmau από Κυριακή έως Τρίτη. Οι ηγέτες των 30 χωρών της συμμαχίας του ΝΑΤΟ επίσης, αναμένεται να συγκεντρωθούν για την ετήσια σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δεκαπέντε ομάδες που επικρίνουν την παγκοσμιοποίηση, από το Attac μέχρι το World Wildlife Fund συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την κοινωνική δικαιοσύνη και περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της πείνας.

G7: 3.500 διαδηλωτές κατά της Συνόδου στο Μόναχο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Τα αιτήματά μου για την G7 είναι να έχει μια σαφή δέσμευση για την ενεργειακή μετάβαση, δηλαδή την έξοδο από τα ορυκτά καύσιμα, όλες τις μορφές ορυκτών καυσίμων, το αργότερο μέχρι το 2035, ώστε να μπορούμε να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε πολέμους και συγκρούσεις», δήλωσε ο Kilian Wolter. από την Greenpeace.

Μέλη της Oxfam πόζαραν σε προηγούμενη διαδήλωση στην πόλη φορώντας μεγάλα κεφάλια που απεικόνιζαν ηγέτες της G7 και απαιτώντας παγκόσμια ισότητα.

G7: 3.500 διαδηλωτές κατά της Συνόδου στο Μόναχο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Χρειαζόμαστε συγκεκριμένη δράση για να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Tobias Hauschild. «Αυτό σημαίνει ότι η G7 πρέπει να δράσει αμέσως. Πρέπει να πολεμήσουν την πείνα, την ανισότητα και τη φτώχεια».

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Nancy Faeser, κάλεσε τους διαδηλωτές να απέχουν από τη βία. «Περιμένω από όλους να διαδηλώσουν ειρηνικά, να μην βλάψουν κανέναν και να μην καταστρέψουν αυτοκίνητα ή καταστήματα», είπε.

G7: 3.500 διαδηλωτές κατά της Συνόδου στο Μόναχο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Περίπου 18.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Μόναχο και τον χώρο της συνόδου κορυφής.

«Ο βίαιος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας έχει επίσης αντίκτυπο και εδώ», είπε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, στο βίντεο του podcast το Σάββατο αναφερόμενος στην αύξηση των τιμών των προϊόντων, του φυσικού αερίου και της ενέργειας.

Σημείωσε ότι οι ηγέτες της G7 θα συζητήσουν την κατάσταση που προκλήθηκε από τον πόλεμο και ταυτόχρονα θα διασφαλίσουν «ότι θα σταματήσουμε την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή».

G7: 3.500 διαδηλωτές κατά της Συνόδου στο Μόναχο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ