Η αστυνομία προχώρησε σε 39 συλλήψεις, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου υπαίθριου πάρτι στη Φρανκφούρτη.

 

Περίπου 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για πάρτι που έγινε στο κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου. Το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία Όπερας, που έχει μετατραπεί σε «ζώνη πάρτι» τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς μπαρ και νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται εκεί κάθε σαββατοκύριακο, συνήθως χωρίς να γίνονται έκτροπα. Τα τοπικά ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίσει αυτές τις συγκεντρώσεις ως «πάρτι κορωνοϊού».

 

Όμως, αυτή τη φορά υπήρξε μία συμπλοκή ανάμεσα στους συγκεντρωμένους. Ένα άτομο έπεσε στο έδαφος και παρέμεινε εκεί, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να παρέμβουν, δήλωσε ο Γκέραρντ Μπέρεσβιλ, επικεφαλής της αστυνομίας της Φρανκφούρτης.

 

Η κίνηση της αστυνομίας προκάλεσε την αντίδραση αρκετών εκ των συγκεντρωμένων, που άρχισαν να πετούν μπουκάλια στους ένστολους, ενώ άλλοι χειροκροτούσαν βλέποντάς τους. Γρήγορα κλήθηκαν ενισχύσεις, για να εκκενωθεί η πλατεία, ενώ οι αστυνομικοί ήταν αντιμέτωποι με «βροχή μπουκαλιών», από το οργισμένο πλήθος.

 

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 39 άτομα συνελήφθησαν, από τους οποίους οι 8 παραμένουν υπό κράτηση.

 

 

 

Με πληροφορίες από DW/ dpa, ΑΠΕ/ AFP