Forbes: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο- Η ακλόνητη Άνγκελα Μέρκελ και η «εκτόξευση» της Καμάλα Χάρις

Forbes: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο- Η ακλόνητη Άνγκελα Μέρκελ και η «εκτόξευση» της Καμάλα Χάρις Facebook Twitter
EPA
0

Πλέον έχει γίνει «παράδοση» στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες να μην κοιτά κανείς την κορυφή, αλλά τις επόμενες θέσεις. Έτσι και φέτος, πέρα από την επιβεβαίωση της κυριαρχίας της Άνγκελα Μέρκελ, το βλέμμα κλέβει η «εκτόξευση» της Καμάλα Χάρις.

Η 56χρονη εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κάνει το ντεμπούτο της στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο με «άλμα» στην τρίτη θέση. Τον Ιανουάριο, όταν ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ, η Καμάλα Χάρις θα γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της χώρας.

Ψηλότερα από τη Χάρις βρίσκονται μόνο η Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ. Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, για δέκατη συνεχή χρονιά, ενώ η επικεφαλής της ΕΚΤ παρέμεινε στο Νο2 που ήταν και πέρυσι.

Forbes: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο- Η ακλόνητη Άνγκελα Μέρκελ και η «εκτόξευση» της Καμάλα Χάρις Facebook Twitter

Στη λίστα του Forbes φιγουράρουν γυναίκες από 30 χώρες, εκπρόσωποι τεσσάρων γενιών. Ανάμεσά τους είναι 10 αρχηγοί κρατών, 38 CEO και πέντε επιχειρηματίες. Μεταξύ τους και ηγέτες που απέσπασαν τα εύσημα για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την πανδημία, όπως η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία βρίσκεται στο Νο32.

Την πρώτη πεντάδα, πίσω από Μέρκελ, Λαγκάρντ και Χάρις, συμπληρώνουν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Μελίντα Γκέιτς, ενώ στο Νο7 είναι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM