Forbes: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη

Forbes: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη Facebook Twitter
0

   

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη, μπροστά από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ, σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο για το 2016 του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

 

Σε ηλικία 64 ετών, ο πρόεδρος της Ρωσίας κατακτά την κορυφή στην κατάταξη των ισχυρότερων προσωπικοτήτων παγκοσμίως για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

 

«Από την πατρίδα του έως την Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του» υπογραμμίζει το Forbes.

 

Σε ό,τι αφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, που θα διαδεχθεί στα τέλη Ιανουαρίου τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων» επισημαίνεται στο περιοδικό.

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη.

 

Είναι η πρώτη γυναίκα στον κατάλογο που καταρτίζει το Forbes, στον οποίο βρίσκονται συνολικά τρεις γυναίκες στις 20 πρώτες θέσεις: η Τζάνετ Γέλεν, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας είναι στην 6η θέση και η Τερέζα Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας στην 13η.

 

Πίσω από τον Πούτιν, τον Τραμπ και την Μέρκελ ακολουθεί ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην 4η θέση και ο πάπας Φραγκίσκος στην 5η θέση.

 

Οι επικεφαλής των ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί: Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη.

 

Τον ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook, στην 10η θέση, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon (14ος) και ο Ουόρεν Μπάφετ (15ος).

 

Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τίλερσον βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM