Φλόριντα: Ντύθηκε «Χάρος» για να διαμαρτυρηθεί για το άνοιγμα των παραλιών εν μέσω πανδημίας

Φλόριντα: Ντύθηκε «Χάρος» για να διαμαρτυρηθεί για το άνοιγμα των παραλιών εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
Φλόριντα: Ντύθηκε «Χάρος» για να διαμαρτυρηθεί για το άνοιγμα των παραλιών εν μέσω πανδημίας (CNN)
0

Σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησε ο δικηγόρος Daniel Uhlfelde, μετά την απόφαση του κυβερνήτη της Φλόριντα να ανοίξει παραλίες και πάρκα εν μέσω πανδημίας.

Ο δικηγόρος ντύθηκε «Χάρος» και πήγε στην παραλία προκειμένου να προειδοποιήσει τους κατοίκους που έσπευσαν να απολαύσουν τον ήλιο, για τους κινδύνους που ενέχει η επανεκκίνηση της οικονομίας τόσο σύντομα.

Η είδηση του «Χάρου» που κυκλοφορούσε στην παραλία δεν άργησε να γίνει viral στα social media ενώ στο σημείο έσπευσαν και τηλεοπτικά συνεργεία.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο όπου έχουμε αρκετά τεστ, αρκετά δεδομένα, αρκετή προετοιμασία για αυτό που πρόκειται να έρθει στο κράτος μας, από όλο τον κόσμο, λόγω αυτής της πανδημίας» δήλωσε μιλώντας στο CNN.

«Ξέρω πόσο όμορφες και ελκυστικές είναι οι παραλίες μας. Αλλά αν δεν λάβουμε μέτρα, αυτός ο ιός πραγματικά θα βγει εκτός ελέγχου» πρόσθεσε.

Ο Uhlfelder ελπίζει με τη διαμαρτυρία του αυτή να συγκεντρώσει δωρεές για να ενισχύσει τον αγώνα των Δημοκρατικών υποψηφίων  για το Κογκρέσο.


Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα από την άλλη, υπερασπιζόμενος της απόφασή του να ανοίξει τις παραλίες επικαλέστηκε μια αμφιλεγόμενη μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), σύμφωνα με την οποία το φως του ήλιου, η θερμότητα και η υγρασία, που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή, μπορούν να σκοτώσουν τον Covid-19.

«Όσον αφορά τις επιφάνειες, όταν ένας ιός μπορεί να μείνει στην επιφάνεια (η) μελέτη DHS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φως του ήλιου σκοτώνει γρήγορα τον ιό και ότι ο ιός δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο σε υψηλότερες θερμοκρασίες και ποσοστά υγρασίας» πρόσθεσε.

Το DHS είπε ότι η μελέτη αυτή ωστόσο, είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και υποβάλλεται σε αξιολόγηση.

Με πληροφορίες από τον Guardian/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ