Φλόριντα: Ντύθηκε «Χάρος» για να διαμαρτυρηθεί για το άνοιγμα των παραλιών εν μέσω πανδημίας

Φλόριντα: Ντύθηκε «Χάρος» για να διαμαρτυρηθεί για το άνοιγμα των παραλιών εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
Φλόριντα: Ντύθηκε «Χάρος» για να διαμαρτυρηθεί για το άνοιγμα των παραλιών εν μέσω πανδημίας (CNN)
0

Σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησε ο δικηγόρος Daniel Uhlfelde, μετά την απόφαση του κυβερνήτη της Φλόριντα να ανοίξει παραλίες και πάρκα εν μέσω πανδημίας.

Ο δικηγόρος ντύθηκε «Χάρος» και πήγε στην παραλία προκειμένου να προειδοποιήσει τους κατοίκους που έσπευσαν να απολαύσουν τον ήλιο, για τους κινδύνους που ενέχει η επανεκκίνηση της οικονομίας τόσο σύντομα.

Η είδηση του «Χάρου» που κυκλοφορούσε στην παραλία δεν άργησε να γίνει viral στα social media ενώ στο σημείο έσπευσαν και τηλεοπτικά συνεργεία.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο όπου έχουμε αρκετά τεστ, αρκετά δεδομένα, αρκετή προετοιμασία για αυτό που πρόκειται να έρθει στο κράτος μας, από όλο τον κόσμο, λόγω αυτής της πανδημίας» δήλωσε μιλώντας στο CNN.

«Ξέρω πόσο όμορφες και ελκυστικές είναι οι παραλίες μας. Αλλά αν δεν λάβουμε μέτρα, αυτός ο ιός πραγματικά θα βγει εκτός ελέγχου» πρόσθεσε.

Ο Uhlfelder ελπίζει με τη διαμαρτυρία του αυτή να συγκεντρώσει δωρεές για να ενισχύσει τον αγώνα των Δημοκρατικών υποψηφίων  για το Κογκρέσο.


Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα από την άλλη, υπερασπιζόμενος της απόφασή του να ανοίξει τις παραλίες επικαλέστηκε μια αμφιλεγόμενη μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), σύμφωνα με την οποία το φως του ήλιου, η θερμότητα και η υγρασία, που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή, μπορούν να σκοτώσουν τον Covid-19.

«Όσον αφορά τις επιφάνειες, όταν ένας ιός μπορεί να μείνει στην επιφάνεια (η) μελέτη DHS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φως του ήλιου σκοτώνει γρήγορα τον ιό και ότι ο ιός δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο σε υψηλότερες θερμοκρασίες και ποσοστά υγρασίας» πρόσθεσε.

Το DHS είπε ότι η μελέτη αυτή ωστόσο, είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και υποβάλλεται σε αξιολόγηση.

Με πληροφορίες από τον Guardian/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM