«Φλέγονται» οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ - Στους 54,4 °C η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου

«Φλέγονται» οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ - Στους 54,4C η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου Facebook Twitter
Getty Images
0

Για βίαιο κύμα θερμότητας που «τιμωρεί» τη Δύση των ΗΠΑ κάνουν λόγο οι ειδικοί μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν.

Το θερμόμετρο έφτασε σε σημεία ρεκόρ όλων των εποχών για τρίτη ημέρα χθες καθώς στην Κοιλάδα του Θανάτου  στην Καλιφόρνια, έφτασε στους 54,4 βαθμούς Κελσίου, ένα από τα πιο καυτά σημεία στον πλανήτη.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε καθώς ένα θερμόμετρο έξω από το Κέντρο Επισκεπτών του Furnace Creek στην καρδιά της Κοιλάδας του Θανάτου έδειξε 56,6 βαθμούς Κεσίου λίγο πριν τις 4 μ.μ. χθες το απόγευμα.

Αλλά, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του Εθνικού Πάρκου, είπε ότι η μέτρηση είναι ανεπίσημη.

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού κατέγραψε τη θερμοκρασία το Σάββατο στους 54,4 βαθμούς Κελσίου, η οποία αν επαληθευτεί θα είναι μια από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Ένας ranger μέτρησε τη θερμοκρασία του πεζοδρομίου έξω από το κέντρο επισκεπτών στους 81,1 βαθμούς Κελσίου το απόγευμα της Κυριακής.

«Ήρθα εδώ για να δω πόσο ζεστά είναι», είπε ο Ρίτσαρντ Ράντερ από το Scottsdale της Αριζόνα, ο οποίος είπε ότι είχε κάνει με το ποδήλατό του 10 μίλια στην Κοιλάδα του Θανάτου την Κυριακή.

Οι περισσότεροι τουρίστες άφησαν τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά τους για να ποζάρουν δίπλα στο θερμόμετρο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της περιοχής λέγοντας ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες για την υγεία, ειδικά τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Η υψηλότατη θερμοκρασία, η οποία εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του βορειοδυτικού Ειρηνικού, άσκησε πίεση σε ηλεκτρικά δίκτυα και προκάλεσε μεγάλες πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρκαγιάς στο Νότιο Όρεγκον που απειλούσε 1.200 σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις.

Η φωτιά, είχε ήδη κάψει 144.000 στρέμματα μέσα και γύρω από το Εθνικό Δάσος Fremont-Winema.

Οι συνθήκες της πυρκαγιάς ήταν τόσο σοβαρές που οι 926 πυροσβέστες αναγκάστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να «απεμπλακούν και να μετακινηθούν σε προκαθορισμένες ζώνες ασφαλείας», ανέφεραν οι υπεύθυνοι. Δεν έχουν αναφερθεί ωστόσο θάνατοι.

Οι φλόγες έκαιγαν κατά μήκος ενός διαδρόμου υψηλής τάσης που συνδέει το ηλεκτρικό δίκτυο του Όρεγκον με την Καλιφόρνια, προκαλώντας ανησυχία και στις δύο πολιτείες ότι ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι κάτοικοι σε εκατοντάδες σπίτια είχαν ήδη υποχρεωθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Κλάμαθ είπε ότι θα προχωρούσε ακόμα και σε συλλήψεις, προκειμένου να κρατήσει τους κατοίκους μακριά από την περιοχή.

Ο κυβερνήτης Κέιτ Μπράουν έχει κηρύξει την περιοχή, από τις 6 Ιουλίου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες του Rueters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM