«Φλέγονται» οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ - Στους 54,4 °C η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου

«Φλέγονται» οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ - Στους 54,4C η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου Facebook Twitter
Getty Images
0

Για βίαιο κύμα θερμότητας που «τιμωρεί» τη Δύση των ΗΠΑ κάνουν λόγο οι ειδικοί μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν.

Το θερμόμετρο έφτασε σε σημεία ρεκόρ όλων των εποχών για τρίτη ημέρα χθες καθώς στην Κοιλάδα του Θανάτου  στην Καλιφόρνια, έφτασε στους 54,4 βαθμούς Κελσίου, ένα από τα πιο καυτά σημεία στον πλανήτη.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε καθώς ένα θερμόμετρο έξω από το Κέντρο Επισκεπτών του Furnace Creek στην καρδιά της Κοιλάδας του Θανάτου έδειξε 56,6 βαθμούς Κεσίου λίγο πριν τις 4 μ.μ. χθες το απόγευμα.

Αλλά, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του Εθνικού Πάρκου, είπε ότι η μέτρηση είναι ανεπίσημη.

Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού κατέγραψε τη θερμοκρασία το Σάββατο στους 54,4 βαθμούς Κελσίου, η οποία αν επαληθευτεί θα είναι μια από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Ένας ranger μέτρησε τη θερμοκρασία του πεζοδρομίου έξω από το κέντρο επισκεπτών στους 81,1 βαθμούς Κελσίου το απόγευμα της Κυριακής.

«Ήρθα εδώ για να δω πόσο ζεστά είναι», είπε ο Ρίτσαρντ Ράντερ από το Scottsdale της Αριζόνα, ο οποίος είπε ότι είχε κάνει με το ποδήλατό του 10 μίλια στην Κοιλάδα του Θανάτου την Κυριακή.

Οι περισσότεροι τουρίστες άφησαν τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά τους για να ποζάρουν δίπλα στο θερμόμετρο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της περιοχής λέγοντας ότι θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες για την υγεία, ειδικά τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Η υψηλότατη θερμοκρασία, η οποία εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του βορειοδυτικού Ειρηνικού, άσκησε πίεση σε ηλεκτρικά δίκτυα και προκάλεσε μεγάλες πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρκαγιάς στο Νότιο Όρεγκον που απειλούσε 1.200 σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις.

Η φωτιά, είχε ήδη κάψει 144.000 στρέμματα μέσα και γύρω από το Εθνικό Δάσος Fremont-Winema.

Οι συνθήκες της πυρκαγιάς ήταν τόσο σοβαρές που οι 926 πυροσβέστες αναγκάστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις να «απεμπλακούν και να μετακινηθούν σε προκαθορισμένες ζώνες ασφαλείας», ανέφεραν οι υπεύθυνοι. Δεν έχουν αναφερθεί ωστόσο θάνατοι.

Οι φλόγες έκαιγαν κατά μήκος ενός διαδρόμου υψηλής τάσης που συνδέει το ηλεκτρικό δίκτυο του Όρεγκον με την Καλιφόρνια, προκαλώντας ανησυχία και στις δύο πολιτείες ότι ενδεχομένως να υπήρχε πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι κάτοικοι σε εκατοντάδες σπίτια είχαν ήδη υποχρεωθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Κλάμαθ είπε ότι θα προχωρούσε ακόμα και σε συλλήψεις, προκειμένου να κρατήσει τους κατοίκους μακριά από την περιοχή.

Ο κυβερνήτης Κέιτ Μπράουν έχει κηρύξει την περιοχή, από τις 6 Ιουλίου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες του Rueters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM