Φινλανδία: Έφηβοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πρώην συμμαθητή τους- Πάνω από 100 τραύματα στο σώμα του

Φινλανδία: Έφηβοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πρώην συμμαθητή τους- Πάνω από 100 τραύματα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/ANNUKKA ROTH
0

Σε ποινές κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια καταδικάστηκαν τρεις έφηβοι στη Φινλανδία, που υπέβαλαν σε βασανιστήρια και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πρώην συμμαθητή τους.

Οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 16 ετών την εποχή που διέπραξαν το έγκλημα, τον Δεκέμβριο του 2020, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία. Τους μήνες πριν την δολοφονία παρενοχλούσαν κατ’ επανάληψη το θύμα τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα, ένα αγόρι επίσης 16 ετών, που ζούσε σε μια δομή φιλοξενίας, δέχτηκε «σαδιστική» επίθεση, επί πολλές ώρες και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Δεκεμβρίου, σε ένα πάρκο της Κόσκελα, στα βόρεια προάστια του Ελσίνκι. Η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το έγκλημα.

Οι τρεις δράστες, που γνώριζαν το θύμα τους από την εποχή που όλοι τους πήγαιναν στον παιδικό σταθμό, δήλωσαν αθώοι. Ο θάνατος του 16χρονου προήλθε από εγκεφαλικές κακώσεις και διάτρηση πνεύμονα λόγω καταγμάτων στα πλευρά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις έδρασαν από κοινού και προκάλεσαν περισσότερα από 100 τραύματα στο σώμα του θύματός τους.

Η υπόθεση αυτή έφερε στο φως και τις αδυναμίες των κοινωνικών δομών για νέους στη Φινλανδία. Η δομή φιλοξενίας όπου έμενε ο 16χρονος παρέλειψε να τον αναζητήσει όταν δεν εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο μετά τον ξυλοδαρμό του. Το πτώμα του βρέθηκε μόλις την Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν ένας στους δύο εφήβους ηλικίας 14-16 ετών που ζει σε κάποιο ίδρυμα στη Φινλανδία έχει δεχτεί απειλές ή έχει πέσει θύμα παρενόχλησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFΡ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM