Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να κάνει γκράφιτι παράνομα- Μαζί με φίλο του

Φινλανδία: Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Αντιδήμαρχος του Ελσίνκι πιάστηκε να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι στον τοίχο μιας σιδηροδρομικής σήραγγας.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής, φύλακες έπιασαν επί τόπου τον Πάαβο Αρχινμάκι, 46 ετών, και έναν φίλο του αντιδημάρχου να ολοκληρώνουν το γκράφιτι που είχαν ζωγραφίσει στον τοίχο μιας σιδηροδρομικής σήραγγας στην πόλη Βάνταα της νότιας Φινλανδίας κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτασμών του θερινού ηλιοστασίου.

Το γκράφιτι περιείχε τους όρους «παγκόσμια κυριαρχία και μεγάλες αλλαγές καριέρας». Αξίζει να σημειωθεί πως ο καθαρισμός των γκράφιτι από τις υπηρεσίες συντήρησης κόστισε 3.500 ευρώ. Ο Έερο Λιέχου, της υπηρεσίας Υποδομών των Μεταφορών της Φινλανδίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι για τις εργασίες καθαρισμού χρειάστηκαν τρεισήμισι ώρες.

Από την πλευρά του ο Πάαβο Αρχινμάκι, υπεύθυνος Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του δήμου Ελσίνκι, ζήτησε συγγνώμη με μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook. «Ήταν πράγματι ανοησία από εμένα, από εμάς. Κατά κάποιο τρόπο, ξεγελάστηκα από τη σκέψη ότι μπορεί κανείς να ζωγραφίσει πάνω σε αυτόν τον τύπο γκρίζου τσιμεντένιου τοίχου που έχει ήδη βαφτεί και δεν φαίνεται», έγραψε και πρόσθεσε πως «ήταν εντελώς απερίσκεπτο. Ήταν ακόμη πιο ανόητο καθώς υπάρχουν τοίχοι πάνω στους οποίους επιτρέπεται να ζωγραφίζεις».

Ο δήμαρχος του Ελσίνκι Γιουχάνα Βαρτιάινεν δεν φάνηκε να διασκεδάζει καθόλου με αυτό. «Οι ενέργειες του αντιδημάρχου Αρχινμάκι ήταν σε αυτή την περίπτωση απερίσκεπτες», εκτίμησε, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για πρόκληση υλικών ζημιών και διατάραξη της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Ενώ ο Πάαβο Αρχινμάκι, πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του κόμματος Συμμαχία της Αριστεράς, δήλωσε στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν πιστεύει πως η πράξη του αυτή ήταν τόσο σοβαρή ώστε να υποχρεωθεί να παραιτηθεί. Είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2011 έως το 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ -AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM