Φιλιππίνες: Έκρηξη βόμβας σε νυχτερινό παζάρι- Ένας νεκρός και 30 τραυματίες

Φιλιππίνες: Έκρηξη βόμβας σε νυχτερινό παζάρι- Ένας νεκρός και 30 τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Ένας νεκρός και τριάντα τραυματίες είναι απολογισμός έκρηξης βόμβας στη διάρκεια εκδηλώσεων για την 61η επέτειο της ίδρυσης της πόλης Ισουλάν, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην περιοχή σε έναν περίπου μήνα, ενώ άλλες δύο βόμβες ανακαλύφθηκαν και εξουδετερώθηκαν από τους ειδικούς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του δήμου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά σε ένα νυχτερινό παζάρι και προκάλεσε σκηνές πανικού.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, οι υποψίες όμως πέφτουν στους ισλαμιστές αντάρτες που δρουν εδώ και πολλές δεκαετίες στο νότο του αρχιπελάγους του οποίου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι καθολικοί.

Πριν από λιγότερο από έναν μήνα μία έκρηξη σε ένα παγιδευμένο φορτηγάκι σε ένα σημείο στρατιωτικού ελέγχου στο γειτονικό νησί Μπασιλάν, προκάλεσε 10 νεκρούς. Την ευθύνη τότε ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο στο νότιο τμήμα της χώρας έως το τέλος του χρόνου μετά την κατάληψη της πόλης Μαραγουί από ακτιβιστές φίλα προσκείμενους στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο αυτές επιθέσεις σε λιγότερο από ένα μήνα έρχονται αμέσως μετά την έναρξη ισχύος του νόμου για τη χορήγηση μεγαλύτερης αυτονομίας στη μουσουλμανική μειονότητα με την ελπίδα να τερματιστεί η εξέγερση που άφησε πάνω από 100.000 νεκρούς, σύμφωνα με κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM