Φεστιβάλ Καννών: Στην Τζόντι Φόστερ θα απονεμηθεί ο τιμητικός Χρυσός Φοίνικας

Φεστιβάλ Καννών: Στην Τζόντι Φόστερ θα απονεμηθεί ο τιμητικός Χρυσός Φοίνικας Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Στην Τζόντι Φόστερ θα απονεμηθεί ο τιμητικός Χρυσός Φοίνικας του 74ου Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου.

 

H Αμερικανίδα, που έχει κερδίσει δύο φορές το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, θα είναι επίτιμη προσκεκλημένη στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, στις 6 Ιουλίου.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών όταν ήταν μόλις 13 ετών, το 1976, ως μέλος του καστ της ταινίας «Ο ταξιτζής», φιλμ που βραβεύθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα.

Η τρίτη ταινία που σκηνοθέτησε, «Ο άλλος μου εαυτός», προβλήθηκε στο Φεστιβάλ εκτός διαγωνισμού το 2011, κάτι που συνέβη και με την ταινία της «Το παιχνίδι του χρήματος», το 2016.

«Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ στο οποίο οφείλω τόσα πολλά, άλλαξε εντελώς τη ζωή μου. Παρότι είχα σκηνοθετήσει και πριν, η πρώτη μου φορά στην Κρουαζέτ ήταν μια καθοριστική στιγμή για εμένα», δήλωσε η Τζόντι Φόστερ.

«Η παρουσίαση μιας ταινίας μου εκεί ήταν πάντα ένα όνειρό μου… Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ από δημιουργούς που τιμούν καλλιτέχνες», συμπλήρωσε.

Ο τιμητικός Χρυσός Φοίνικας- μια διάκριση που στο παρελθόν έχει απονεμηθεί στους Ζαν Μορό, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Τζέιν Φόντα, Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μανουέλ ντε Ολιβέιρα, Ζαν Πιερ Λεό, Ανιές Βαρντά και Αλέν Ντελόν- είναι η αναγνώριση «μιας λαμπερής καλλιτεχνικής διαδρομής και μιας μοναδικής προσωπικότητας, με χαμηλών τόνων αλλά αποφασιστική αφοσίωση σε κάποια από τα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας», αναφέρουν οι διοργανωτές.

«Η Τζόντι Φόστερ μας κάνει ένα εκπληκτικό δώρο, ερχόμενη να γιορτάσουμε την επιστροφή του Φεστιβάλ στην Κρουαζέτ. Η αύρα της είναι ασυναγώνιστη: ενσαρκώνει τον νεωτερισμό, την λαμπερή ευφυΐα της ανεξαρτησίας και την ανάγκη για ελευθερία», δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Πιερ Λεσκιούρ.

Με πληροφορίες από Guardian

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM