Φεμινίστριες της Femen προκάλεσαν ζημιές σε μνημείο έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στη Γενεύη

Φεμινίστριες της Femen προκάλεσαν ζημιές σε μνημείο έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στη Γενεύη Facebook Twitter
Φωτ. / Χ
0

Δύο μέλη της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης διαμαρτυρίας Femen, προσπάθησαν να καταστρέψουν ένα γλυπτό έξω από το κτίριο του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Τα δύο μέλη του φεμινιστικού κινήματος, που είναι γνωστό στην Ευρώπη για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του κατά της ομοφοβίας και των θρησκευτικών θεσμών μεταξύ άλλων, προσπάθησαν με αλυσοπρίονα να καταστρέψουν ένα γιγαντιαίο ξύλινο γλυπτό, έξω από το κτίριο του ΟΗΕ, προκαλώντας του ζημιές.

Οι δύο γυναίκες εμφανίστηκαν χωρίς μπλούζα και φορώντας ως καλτσοδέτες την ουκρανική σημαία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κρατήστε τη Ρωσία έξω από τα Ηνωμένα Έθνη» και «γ... τη Ρωσία». Το γλυπτό που είναι γνωστό με τον τίτλο «Σπασμένη Καρέκλα», υπέστη ζημιές καθώς κατάφεραν και έκοβαν κομμάτια του.

Το γλυπτό αποτελεί ένα έργο του Ελβετού καλλιτέχνη Ντανιέλ Μπερσέ και τοποθετήθηκε στην Πλατεία των Εθνών το 1997. Πλέον έχει γίνει τοπόσημο της Γενεύης και σκοπός του είναι να αφυπνίσει τους πολίτες, για τις επιπτώσεις των ναρκοπεδίων στους αμάχους σε εμπόλεμες ζώνες.

Οι Αρχές μετά το συμβάν προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων, προκειμένου να ανακριθούν για αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM