LIVE!

FBI: Ρεκόρ 12ετίας κατέγραψαν τα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ το 2020

FBI: Ρεκόρ 12ετίας κατέγραψαν τα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ το 2020 Facebook Twitter
EPA
0

Ο αριθμός των εγκλημάτων μίσους στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε πέρυσι στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών, ανέφερε το FBI τη Δευτέρα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των επιθέσεων που στοχεύουν σε μαύρους και σε άτομα ασιατικής καταγωγής, συγκεκριμένα.

Τα στοιχεία του 2020, που κατατέθηκαν στο FBI από περισσότερες από 15.000 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα, εντόπισαν 7.759 εγκλήματα μίσους το 2020, αύξηση 6% σε σχέση με το 2019 και ο υψηλότερος απολογισμός από το 2008.

Τα στοιχεία του FBI έδειξαν ότι ο αριθμός των αδικημάτων που στόχευαν σε Μαύρους αυξήθηκε σε 2.755 από 1.930 και τα περιστατικά εναντίον των Ασιατών αυξήθηκαν σε 274 από 158.

Από τα 7.426 εγκλήματα μίσους που ταξινομούνται ως εγκλήματα κατά ανθρώπων, σε αντίθεση με εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, το 53,4% αφορούσε bullying, το 27,6% απλή επίθεση και το 18,1% αφορούσε βίαιη επίθεση.

Είκοσι δύο δολοφονίες και 19 βιασμοί καταγράφηκαν επίσης ως εγκλήματα μίσους.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προειδοποίησε ότι οι λευκοί εξτρεμιστές αντιπροσωπεύουν μια αυξανόμενη απειλή για την ασφάλεια μετά την πολύνεκρη επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, αυξάνονται επίσης οι αναφορές για επιθέσεις μίσους με στόχο Αμερικανούς- Ασιάτες και πολίτες του Ειρηνικού.

Τον Μάιο, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland περιέγραψε νέα βήματα για να βοηθήσει την κρατική και τοπική αστυνομία να παρακολουθεί και να ερευνά εγκλήματα μίσους, τα οποία ιστορικά αποτελούσαν υποτιμημένο έγκλημα στο FBI από τις τοπικές αρχές ενώ κάλεσε το τμήμα να επισπεύσει την επανεξέταση πιθανών εγκλημάτων μίσους.

Επίσης, τον Απρίλιο με συντριπτική στήριξη, πέρασε από τη Γερουσία και ένα νομοσχέδιο για εγκλήματα μίσους και για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των Αμερικανών -Ασιατών.

Το μέτρο, που συντάχθηκε από τη Δημοκρατική γερουσιαστή Mazie Hirono και την εκπρόσωπο Grace Meng, όρισε υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα επισπεύσει την επανεξέταση των εγκλημάτων μίσους, τα οποία αναφέρθηκαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Γάζα: Η Χαμάς παραδίδει τη διοίκηση σε τεχνοκράτες - Τι αλλάζει μετά τον πόλεμο

Οι παλαιστινιακές φατρίες συμφώνησαν στη δημιουργία προσωρινής διοίκησης τεχνοκρατών στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, ενώ η σύζυγος του Μαρουάν Μπαργκούτι απηύθυνε έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ για την απελευθέρωσή του
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Η Γαλλία βουλιάζει σε πολιτική παράλυση – Kίνδυνος για όλη την Ευρώπη

Η Γαλλία αντιμετωπίζει βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, με τον Μακρόν να παλεύει να διατηρήσει σταθερότητα - Το συνταξιοδοτικό πάγωσε, το έλλειμμα εκτοξεύεται και η Ευρώπη ανησυχεί για την «παράλυση» του Παρισιού
LIFO NEWSROOM
Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στην Αργεντινή: Το στοίχημα του Μιλέι και οι ΗΠΑ

Η Αργεντινή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του προέδρου Μιλέι και θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ και το πέσο
LIFO NEWSROOM
Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Joshua Wander: O άνθρωπος που αγόραζε ομάδες με έγγραφα από το Microsoft Paint και το σκάνδαλο 500 εκατ. δολαρίων

Ο Joshua Wander, ιδρυτής της 777 Partners, κατηγορείται για απάτη 500 εκατ. δολαρίων, πλαστά έγγραφα και ψεύτικες επενδύσεις - Από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ως τα Boeing, η αυτοκρατορία του κατέρρευσε φανερώνοντας ένα από τα πιο ηχηρά σκάνδαλα των τελευταίων ετών
LIFO NEWSROOM
Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM