ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

FBI: Νέο βίντεο του ατόμου που έβαλε αυτοσχέδιες βόμβες στην Ουάσινγκτον- Την παραμονή της εισβολής στο Καπιτώλιο

FBI: Νέο βίντεο του ατόμου που έβαλε αυτοσχέδιες βόμβες στην Ουάσινγκτον- Την παραμονή της εισβολής στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
0

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα νέα πλάνα από κάμερες ασφαλείας, καθώς αναζητά πληροφορίες για το άτομο που τοποθέτησε αυτοσχέδιες βόμβες κοντά σε γραφεία του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος, την παραμονή της εισβολής στο Καπιτώλιο.

 

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν κοντά στα γραφεία των εθνικών επιτροπών των δύο κομμάτων στην Ουάσινγκτον στις 5 Ιανουαρίου, το βράδυ πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με το FBI, ενώ εντοπίστηκαν την επομένη το μεσημέρι.

 

Οι αρχές προσφέρουν αμοιβή 100.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του ατόμου που τοποθέτησε τα εκρηκτικά.

 

Τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τις κινήσεις του ατόμου στην περιοχή κοντά στα γραφεία των δύο κομμάτων. Φορά κουκούλα και μάσκα και κάποια στιγμή κινείται σε στενάκι πίσω από τα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και σε άλλο πλάνο κάθεται σε παγκάκι κοντά στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

 

Τον Ιανουάριο το FBI είχε βγάλει ανακοίνωση καταζητούμενου για το συγκεκριμένο άτομο. Σύμφωνα με τις αρχές, οι αυτοσχέδιες βόμβες τοποθετήθηκαν στο διάστημα 19:30-20:30 στις 5 Ιανουαρίου, τη νύχτα πριν από τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο.

 

«Πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν σήμερα θα βοηθήσουν κάποιον να αναγνωρίσει τον ύποπτο ή κάτι σχετικό με αυτόν», δήλωσε ο υποδιευθυντής του FBI, Στίβεν Ντ’Αντουόνο, σημειώνοντας ότι ο ύποπτος φορούσε μάσκα, γκρι φούτερ και μαύρα- γκρι αθλητικά παπούτσια.

 

Η μία αυτοσχέδια βόμβα τοποθετήθηκε σε στενάκι πίσω από τα γραφεία της εθνικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Η άλλη τοποθετήθηκε δίπλα σε παγκάκι σε πάρκο κοντά στα γραφεία της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος.

 

Παράλληλα το FBI κάλεσε τους πολίτες να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για ανθρώπους που μπορεί να άλλαξαν τη συμπεριφορά τους πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

 

«Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει σχέδια για επίσκεψη στον λόφο του Καπιτωλίου ή αναζήτηση της τοποθεσίας των γραφείων των εθνικών επιτροπών των κομμάτων», εξήγησε ο υποδιευθυντής του FBI. Επίσης θα μπορούσε να αφορά κάποιον που μπορεί να αγόρασε χρονόμετρα κουζίνας και σωλήνες πριν από το συμβάν, ή να είχε ενδιαφέρον για εκρηκτικά, σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το CNN. 

 

Οι αυτοσχέδιες βόμβες εντοπίστηκαν- και εξουδετερώθηκαν- με διαφορά μερικών λεπτών, το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου, περίπου την ώρα που ο όχλος των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου.
 

Διεθνή
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ