FBI: Νέο βίντεο του ατόμου που έβαλε αυτοσχέδιες βόμβες στην Ουάσινγκτον- Την παραμονή της εισβολής στο Καπιτώλιο

FBI: Νέο βίντεο του ατόμου που έβαλε αυτοσχέδιες βόμβες στην Ουάσινγκτον- Την παραμονή της εισβολής στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
0

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα νέα πλάνα από κάμερες ασφαλείας, καθώς αναζητά πληροφορίες για το άτομο που τοποθέτησε αυτοσχέδιες βόμβες κοντά σε γραφεία του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος, την παραμονή της εισβολής στο Καπιτώλιο.

 

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν κοντά στα γραφεία των εθνικών επιτροπών των δύο κομμάτων στην Ουάσινγκτον στις 5 Ιανουαρίου, το βράδυ πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με το FBI, ενώ εντοπίστηκαν την επομένη το μεσημέρι.

 

Οι αρχές προσφέρουν αμοιβή 100.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του ατόμου που τοποθέτησε τα εκρηκτικά.

 

Τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τις κινήσεις του ατόμου στην περιοχή κοντά στα γραφεία των δύο κομμάτων. Φορά κουκούλα και μάσκα και κάποια στιγμή κινείται σε στενάκι πίσω από τα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και σε άλλο πλάνο κάθεται σε παγκάκι κοντά στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

 

Τον Ιανουάριο το FBI είχε βγάλει ανακοίνωση καταζητούμενου για το συγκεκριμένο άτομο. Σύμφωνα με τις αρχές, οι αυτοσχέδιες βόμβες τοποθετήθηκαν στο διάστημα 19:30-20:30 στις 5 Ιανουαρίου, τη νύχτα πριν από τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο.

 

«Πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν σήμερα θα βοηθήσουν κάποιον να αναγνωρίσει τον ύποπτο ή κάτι σχετικό με αυτόν», δήλωσε ο υποδιευθυντής του FBI, Στίβεν Ντ’Αντουόνο, σημειώνοντας ότι ο ύποπτος φορούσε μάσκα, γκρι φούτερ και μαύρα- γκρι αθλητικά παπούτσια.

 

Η μία αυτοσχέδια βόμβα τοποθετήθηκε σε στενάκι πίσω από τα γραφεία της εθνικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Η άλλη τοποθετήθηκε δίπλα σε παγκάκι σε πάρκο κοντά στα γραφεία της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος.

 

Παράλληλα το FBI κάλεσε τους πολίτες να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για ανθρώπους που μπορεί να άλλαξαν τη συμπεριφορά τους πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

 

«Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει σχέδια για επίσκεψη στον λόφο του Καπιτωλίου ή αναζήτηση της τοποθεσίας των γραφείων των εθνικών επιτροπών των κομμάτων», εξήγησε ο υποδιευθυντής του FBI. Επίσης θα μπορούσε να αφορά κάποιον που μπορεί να αγόρασε χρονόμετρα κουζίνας και σωλήνες πριν από το συμβάν, ή να είχε ενδιαφέρον για εκρηκτικά, σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το CNN. 

 

Οι αυτοσχέδιες βόμβες εντοπίστηκαν- και εξουδετερώθηκαν- με διαφορά μερικών λεπτών, το μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου, περίπου την ώρα που ο όχλος των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM
Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM