Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν Facebook Twitter
Νάιτζελ Φάρατζ
0

Ο ηγέτης του Reform UK, Νάιτζελ Φάρατζ, επιβεβαίωσε ότι, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, σκοπεύει να απελάσει γυναίκες αιτούσες άσυλο πίσω στο Αφγανιστάν υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Μιλώντας στη Sky News και στη δημοσιογράφο Beth Rigby, στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματός του στο Μπέρμιγχαμ, ο Φάρατζ διευκρίνισε τη θέση του, η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε ασαφής. Σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι η συζήτηση για τις γυναίκες και τα παιδιά δεν είχε ανοίξει ακόμη, δίνοντας έμφαση στους άνδρες μετανάστες.

Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν θα «κρατούσε» γυναίκες και παιδιά για να τους απελάσει, ο Φάρατζ απάντησε: «Ναι». Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε περίπτωση ανήλικων παιδιών, «όπως αν ένα τετράχρονο φτάσει με λέμβο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καθήκον φροντίδας».

Ο βουλευτής του Clacton τόνισε: «Για να είμαι σαφής, όσοι περνούν τη Μάγχη θα κρατούνται και θα απελαύνονται – άνδρες και γυναίκες. Για τα παιδιά, θα πρέπει να το σκεφτούμε».

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία».

Ο ηγέτης του Reform UK ανασκεύασε επίσης τη δέσμευσή του να σταματήσει όλες τις βάρκες με μετανάστες μέσα σε δύο εβδομάδες από την ανάληψη της εξουσίας. «Δεν μπορεί κανείς να αποτρέψει εντελώς τις μικρές βάρκες από το να διασχίσουν τη Μάγχη», παραδέχτηκε, επιμένοντας ωστόσο ότι «όσοι φτάνουν παράνομα δεν θα μπορούν να παραμένουν».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία της Ρουμέισα Οζτούρκ: Πώς η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθούσε φοιτητές - Η «Tiger Team»

Διεθνή / Η ιστορία της Ρουμέισα Οζτούρκ: Πώς η κυβέρνηση Τραμπ παρακολουθούσε φοιτητές

Η Τουρκάλα φοιτήτρια οδηγήθηκε βιαστικά σε ένα ανεπίσημο όχημα, χωρίς να έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, σε μια υπόθεση που αποδείχθηκε προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Νέα επίθεση σε σκάφος ανοιχτά της Βενεζουέλας, «φόρτωμενο με ναρκωτικά» σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέα επίθεση σε σκάφος ανοιχτά της Βενεζουέλας, «φορτωμένο με ναρκωτικά» σύμφωνα με τον Τραμπ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το σκάφος ήταν «φορτωμένο με αρκετά ναρκωτικά για να σκοτώσουν 25 έως 50 χιλιάδες ανθρώπους» και άφησε να εννοηθεί πως κατευθυνόταν προς «αμερικανικό έδαφος»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Το άγχος σε μικρή ηλικία σε επηρεάζει πολύ αργότερα» - Η αναφορά του στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Το άγχος σε μικρή ηλικία σε επηρεάζει πολύ αργότερα» - Η αναφορά του στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε για τον χωρισμό των γονιών του, όταν εκείνος ήταν 8 ετών, αλλά και στο πώς προσπαθεί να μεγαλώνει τα παιδιά του μαζί με την Κέιτ
LIFO NEWSROOM
Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Διεθνή / Γενική απεργία και διαδηλώσεις για τη Γάζα «παρέλυσαν» την Ιταλία - Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους 

Η ιταλική κυβέρνηση επέκρινε έντονα την κινητοποίηση, με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι να υποστηρίζει ότι πολλοί εργαζόμενοι εκμεταλλεύθηκαν την απεργία για να παρατείνουν το Σαββατοκύριακό τους
LIFO NEWSROOM