Φάουτσι: Ελπίζω ο Τραμπ να προτρέψει τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν

Φάουτσι: Ελπίζω ο Τραμπ να προτρέψει τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν Facebook Twitter
EPA/Al Drago
0

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι εξέφρασε σήμερα την ελπίδα πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα προτρέψει τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν για την Covid-19. 

Μια δημοσκόπηση, την περασμένη εβδομάδα (των PBS NewsHour/NPR/Marist) έδειξε ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί που αυτοχαρακτηρίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Τραμπ θα πρέπει να απευθυνθεί ευθέως στους υποστηρικτές του, δεδομένου αυτού του ποσοστού, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνει, επειδή οι αριθμοί που είπατε είναι πολύ ανησυχητικοί. Είναι παράλογο, πώς ένα τόσο μεγάλο ποσοστό μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων δεν θέλει να εμβολιαστεί για πολιτικούς λόγους».

Όλοι οι υπόλοιποι εν ζωή πρώην πρόεδροι (Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους, Μπιλ Κλίντον και Τζίμι Κάρτερ) πρόκειται να εμφανιστούν σε δύο διαφημιστικά σποτ για το εμβόλιο, μαζί με τις συζύγους τους, αλλά χωρίς τον Τραμπ.

Το να κάνει κανείς το εμβόλιο «δεν θέλει σκέψη», είπε ο Φάουτσι, αναφέροντας μια σειρά ασθενειών που εξαλείφθηκαν χάρη στους εμβολιασμούς, όπως την ευλογιά. «Τι πρόβλημα υπάρχει τώρα; Είναι ένα εμβόλιο που θα σώσει ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων», εξήγησε.

Ο Φάουτσι είναι ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων και έχει αναλάβει σύμβουλος του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Στην αρχή της πανδημίας ο Τραμπ εμφανιζόταν στις ενημερώσεις μαζί με τον Φάουτσι, όμως αργότερα στράφηκε εναντίον του. Τον Οκτώβριο, αφού προσβλήθηκε από την Covid-19 και νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες, τον επέκρινε δριμύτατα λέγοντας ότι «ο Φάουτσι είναι καταστροφή» και «ο κόσμος κουράστηκε να ακούει τον Φάουτσι και όλους αυτούς τους ηλίθιους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM