Το Facebook μπλόκαρε τον Μαδούρο επειδή έγραψε πως το θυμάρι θεραπεύει από τον κορωνοϊό

Το Facebook μπλοκάρει για έναν μήνα τη σελίδα του Μαδούρο Facebook Twitter
EPA
0

Το Facebook «πάγωσε» τη σελίδα του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όταν εκείνος ισχυρίστηκε χωρίς αποδείξεις ότι ένα φυτικό φάρμακο θα μπορούσε να θεραπεύσει τον κορωνοϊό.

Ο Μαδούρο τον Ιανουάριο είπε ότι ένα διάλυμα από θυμάρι θα μπορούσε, δήθεν, να θεραπεύσει την ασθένεια. Αυτό το σχόλιο τον αφήνει εκτός και δεν θα μπορεί να δημοσιεύσει για τις επόμενες 30 ημέρες. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο ηγέτης έχει επανειλημμένα παραβιάσει τις πολιτικές σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό.

Ο Μαδούρο βέβαια δεν είναι ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης που προχώρησε σε μη έγκυρες αναρτήσεις αναφορικά με την πανδημία.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο σύμμαχός του ο Ζαΐχ Μπολσονάρου της Βραζιλίας ήταν αρκετά ενεργοί στην παραπληροφόρηση μέσω social media.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο BBC: «Καταργήσαμε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο για παραβίαση των πολιτικών μας κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19 που είναι πιθανό να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Ακολουθούμε την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία του ιού. Λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων μας, παγώνουμε επίσης τη σελίδα για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα είναι μόνο για ανάγνωση».

Πέρυσι, το Facebook διέγραψε ένα βίντεο από τον πρόεδρο της Βραζιλίας σχετικά με τον ισχυρισμό ότι το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη ήταν εντελώς αποτελεσματικό στη θεραπεία του ιού.

Εν τω μεταξύ είχε διαγραφεί και άλλη ανάρτηση του Μαδούρο στο Twitter σχετικά με μια διαφορετική δήθεν θεραπεία

Τον Οκτώβριο, το Facebook διέγραψε μια ανάρτηση στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Covid-19 ήταν «λιγότερο θανατηφόρος» από τη γρίπη. Αφαίρεσε άλλη μία τον Αύγουστο, με ένα βίντεο όπου ισχυριζόταν ότι τα παιδιά ήταν «σχεδόν άνοσα στο Covid-19». Μέχρι που κόπηκε δια βίαου από τα social media.

Η παραπληροφόρηση Covid-19 στα κοινωνικά μέσα είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα.

Δώδεκα άτομα είναι υπεύθυνα για τη διάδοση χιλιάδων αναρτήσεων κατά των εμβολίων στο Facebook και το Twitter, σύμφωνα με ανάλυση από το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακών Μισών CCDH που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσά τους είναι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας κατά των εμβολίων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM