Το Facebook μπλόκαρε τον Μαδούρο επειδή έγραψε πως το θυμάρι θεραπεύει από τον κορωνοϊό

Το Facebook μπλοκάρει για έναν μήνα τη σελίδα του Μαδούρο Facebook Twitter
EPA
0

Το Facebook «πάγωσε» τη σελίδα του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όταν εκείνος ισχυρίστηκε χωρίς αποδείξεις ότι ένα φυτικό φάρμακο θα μπορούσε να θεραπεύσει τον κορωνοϊό.

Ο Μαδούρο τον Ιανουάριο είπε ότι ένα διάλυμα από θυμάρι θα μπορούσε, δήθεν, να θεραπεύσει την ασθένεια. Αυτό το σχόλιο τον αφήνει εκτός και δεν θα μπορεί να δημοσιεύσει για τις επόμενες 30 ημέρες. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο ηγέτης έχει επανειλημμένα παραβιάσει τις πολιτικές σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό.

Ο Μαδούρο βέβαια δεν είναι ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης που προχώρησε σε μη έγκυρες αναρτήσεις αναφορικά με την πανδημία.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο σύμμαχός του ο Ζαΐχ Μπολσονάρου της Βραζιλίας ήταν αρκετά ενεργοί στην παραπληροφόρηση μέσω social media.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο BBC: «Καταργήσαμε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο για παραβίαση των πολιτικών μας κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19 που είναι πιθανό να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Ακολουθούμε την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία του ιού. Λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων μας, παγώνουμε επίσης τη σελίδα για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα είναι μόνο για ανάγνωση».

Πέρυσι, το Facebook διέγραψε ένα βίντεο από τον πρόεδρο της Βραζιλίας σχετικά με τον ισχυρισμό ότι το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη ήταν εντελώς αποτελεσματικό στη θεραπεία του ιού.

Εν τω μεταξύ είχε διαγραφεί και άλλη ανάρτηση του Μαδούρο στο Twitter σχετικά με μια διαφορετική δήθεν θεραπεία

Τον Οκτώβριο, το Facebook διέγραψε μια ανάρτηση στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Covid-19 ήταν «λιγότερο θανατηφόρος» από τη γρίπη. Αφαίρεσε άλλη μία τον Αύγουστο, με ένα βίντεο όπου ισχυριζόταν ότι τα παιδιά ήταν «σχεδόν άνοσα στο Covid-19». Μέχρι που κόπηκε δια βίαου από τα social media.

Η παραπληροφόρηση Covid-19 στα κοινωνικά μέσα είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα.

Δώδεκα άτομα είναι υπεύθυνα για τη διάδοση χιλιάδων αναρτήσεων κατά των εμβολίων στο Facebook και το Twitter, σύμφωνα με ανάλυση από το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακών Μισών CCDH που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσά τους είναι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας κατά των εμβολίων.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM