Ευθεία αμφισβήτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία: Eπίθεση κατά κυρίαρχου κράτους βασισμένη σε κατασκευασμένο πρόσχημα

Ευθεία αμφισβήτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία: Eπίθεση κατά κυρίαρχου κράτους βασισμένη σε κατασκευασμένο πρόσχημα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης παραβίασαν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έβλαψαν σοβαρά τις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Ο ρώσος πρόεδρος, ο ισχυρός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, χαρακτηρίζει την αμερικανική επιχείρηση «επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους», βασισμένη σε «κατασκευασμένο πρόσχημα» και κυνική προσπάθεια για να απομακρυνθεί η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τους θανάτους των αμάχων στο Ιράκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.


Οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους Tomahawk κατά αεροπορικής συριακής βάσης , από την οποία απογειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που βομβάρδισε την πόλη Χαν Σεϊχούν, προκαλώντας τον θάνατο 86 ανθρώπων από συμπτώματα που παραπέμπουν σε επίθεση με χημικά όπλα.


Η Μόσχα ήλπιζε σε συνεργασία με την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του σχήματος της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους και, σε αυτήν την βάση, στην βελτίωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων που βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από το τέλος του ψυχρού πολέμου.
Ομως, η αμερικανική ανάληψη στρατιωτικής δράσης εξόργισε το Κρεμλίνο, υποθηκεύοντας τις προοπτικές για συνεργασία με την Ουάσινγκτον του Ντόναλντ Τραμπ.


«Ο Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία ως επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και βασισμένη σε κατασκευασμένο πρόσχημα», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.


«Η κίνηση της Ουάσινγκτον θα πλήξει σοβαρά τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις».Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πιστεύει ότι το συριακό καθεστώς κατέχει χημικά όπλα και ότι η αμερικανική επιχείρηση θα δημιουργήσει αναπόφευκτα σοβαρό εμπόδιο στη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, μία ιδέα που επανειλημμένως έχει προωθήσει ο Πούτιν.


Σύμφωνα με τον Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της Επιτροπής Αμυνας και Ασφαλείας της Ανω Βουλής της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να ζητήσει τώρα έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει το θέμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM