Ευθεία αμφισβήτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία: Eπίθεση κατά κυρίαρχου κράτους βασισμένη σε κατασκευασμένο πρόσχημα

Ευθεία αμφισβήτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία: Eπίθεση κατά κυρίαρχου κράτους βασισμένη σε κατασκευασμένο πρόσχημα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης παραβίασαν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έβλαψαν σοβαρά τις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


Ο ρώσος πρόεδρος, ο ισχυρός σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, χαρακτηρίζει την αμερικανική επιχείρηση «επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους», βασισμένη σε «κατασκευασμένο πρόσχημα» και κυνική προσπάθεια για να απομακρυνθεί η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τους θανάτους των αμάχων στο Ιράκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ.


Οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους Tomahawk κατά αεροπορικής συριακής βάσης , από την οποία απογειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που βομβάρδισε την πόλη Χαν Σεϊχούν, προκαλώντας τον θάνατο 86 ανθρώπων από συμπτώματα που παραπέμπουν σε επίθεση με χημικά όπλα.


Η Μόσχα ήλπιζε σε συνεργασία με την Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του σχήματος της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους και, σε αυτήν την βάση, στην βελτίωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων που βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από το τέλος του ψυχρού πολέμου.
Ομως, η αμερικανική ανάληψη στρατιωτικής δράσης εξόργισε το Κρεμλίνο, υποθηκεύοντας τις προοπτικές για συνεργασία με την Ουάσινγκτον του Ντόναλντ Τραμπ.


«Ο Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία ως επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και βασισμένη σε κατασκευασμένο πρόσχημα», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.


«Η κίνηση της Ουάσινγκτον θα πλήξει σοβαρά τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις».Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πιστεύει ότι το συριακό καθεστώς κατέχει χημικά όπλα και ότι η αμερικανική επιχείρηση θα δημιουργήσει αναπόφευκτα σοβαρό εμπόδιο στη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, μία ιδέα που επανειλημμένως έχει προωθήσει ο Πούτιν.


Σύμφωνα με τον Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της Επιτροπής Αμυνας και Ασφαλείας της Ανω Βουλής της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να ζητήσει τώρα έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει το θέμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM