Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για το εμβόλιο της Pfizer

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Στις 21 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση για το εμβόλιο της Pfizer Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Νωρίτερα θα συνεδριάσει τελικά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό.

Ο EMA ανακοίνωσε ότι η σχετική συνεδρίαση θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για έως και τις 29 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την παραλαβή πρόσθετων δεδομένων, που είχαν ζητηθεί από τις εταιρείες. 

«Είναι πιθανόν οι πρώτοι Ευρωπαίοι να εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020!», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου για το θέμα της έγκρισης του εμβολίου, μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση.

«Κάθε μέρα μετράει - εργαζόμαστε ταχύτατα για να εγκρίνουμε #COVID19 εμβόλια που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά» δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι οι ειδικοί του εργάζονται εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες για την αξιολόγηση των δεδομένων που υπέβαλαν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer, στο αίτημα για την άδεια χρήσης υπό όρους.

Ο ρυθμός της προόδου βασίζεται σε μια «αξιόπιστη και πλήρη αξιολόγηση» της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας και καθορίζεται «από τη διαθεσιμότητα των πρόσθετων πληροφοριών από την εταιρεία, για την απάντηση των ερωτημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης», αναφέρει ακόμη ο ΕΜΑ.

Έπειτα από τη χθεσινή παραλαβή πρόσθετων δεδομένων, που ζήτησε η αρμόδια επιτροπή από την εταιρεία και εν αναμονή του αποτελέσματος της αξιολόγησης, «η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής προγραμματίζεται τώρα να ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου, αν είναι δυνατόν. Η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου συνεδρίαση θα διατηρηθεί, αν χρειαστεί», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Τέλος, ο ΕΜΑ επισημαίνει ότι η επιτροπή θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της «το συντομότερο δυνατό» και μόνο όταν «τα δεδομένα για την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επαρκώς ισχυρά και ολοκληρωμένα για να προσδιορίσουν αν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων του».

Μόλις η επιτροπή προτείνει τη χορήγηση άδειας, η Κομισιόν θα ακολουθήσει γρήγορα τη διαδικασία για τη λήψη της απόφασης, προκειμένου να χορηγήσει την άδεια κυκλοφορίας που θα έχει ισχύ σε όλα τα κράτη- μέλη εντός ημερών, καταλήγει η ανακοίνωση.

H Bild σήμερα έκανε λόγο για γερμανικές πιέσεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech έως τις 23 Δεκεμβρίου και όχι έως τις 29 Δεκεμβρίου, όπως προβλεπόταν έως τώρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς αντιμετωπίζουν 5 ευρωπαϊκές πόλεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Αυτοκίνητο / Πώς αντιμετωπίζουν 5 ευρωπαϊκές πόλεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Η μείωση της κυκλοφορίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους στα κέντρα των πόλεων αποτελούν πλέον προτεραιότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως επιβεβαιώνεται στις περιπτώσεις του Βερολίνου, της Κοπεγχάγης, του Παρισιού, της Βαρκελώνης και του Λονδίνου.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ
Explainer: Είναι όντως εγκληματίας πολέμου ο 21χρονος Ρώσος που καταδικάστηκε με ισόβια χθες;

Διεθνή / Explainer: Είναι όντως εγκληματίας πολέμου ο 21χρονος Ρώσος που καταδικάστηκε σε ισόβια χθες;

Με αφορμή την ποινή ισοβίων σε 21χρονο Ρώσο στρατιώτη που δολοφόνησε άμαχο, ας δούμε λίγο τι θεωρείται έγκλημα πολέμου και ποια η διαδικασία δίωξης ενός τέτοιου εγκλήματος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ