Υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κοροναϊού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση να μη διεξαχθούν οι συνεδράσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης.

 

Συγκεκριμένα, οι συνεδριάσεις της ολομέλειας αυτή την εβδομάδα θα περιοριστούν σε 1,5 την ημέρα, από 4 που προβλεπόταν αρχικά, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

 

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν αύριο Τρίτη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, όμως δεν θα προχωρήσουν σε ψηφοφορίες για κανένα θέμα.

 

Η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ