Ευρωεκλογές 2019: Ο Όρμπαν ζήτησε την ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών δυνάμεων

Ευρωεκλογές 2019: Ο Όρμπαν ζήτησε την ενίσχυση των αντιμεταναστευτικών δυνάμεων Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την ελπίδα ότι στις ευρωεκλογές θα ενισχυθούν οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στην ευρωπαϊκή δημόσια αρένα υπέρ αυτών των πολιτικών κομμάτων που θα ήθελαν να σταματήσουν τη μετανάστευση», δήλωσε ο Όρμπαν, φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και μια πορτοκαλί γραβάτα, το χρώμα του κόμματός του, του Fidesz. «Απορρίπτουμε τη μετανάστευση και θα θέλαμε να δούμε ηγέτες σε θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απορρίπτουν τη μετανάστευση, που θα ήθελαν να τη σταματήσουν και όχι να τη διαχειριστούν», είπε o Ούγγρος πρωθυπουργός αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Όρμπαν, του οποίου το κόμμα Fidesz αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, αρνήθηκε να δηλώσει εάν μετά τις εκλογές θα συνταχθεί με τη νέα συμμαχία κομμάτων του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Δήλωσε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, και το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτό, θα μετασχηματίσει το πολιτικό φάσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία και οι παραδοσιακοί σχηματισμοί κομμάτων δεν θα διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο στο μέλλον. Μιλώντας στα αγγλικά, δήλωσε ότι το ποιος θα διαδεχθεί ποιον είναι «το μεγάλο ερώτημα του μέλλοντος». Στις σημερινές ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να υποστούν περαιτέρω πλήγμα τα παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκά κόμματα και να ενισχυθούν οι εθνικιστές παρατάξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γεγονός που ίσως φρενάρει μια συλλογική δράση σε επίπεδο οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι το Fidesz ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ/EPP) αλλά η ομάδα αυτή διαφωνεί για τη μελλοντική της κατεύθυνση και το Fidesz θέλει να επηρεάσει αυτή τη συζήτηση. «Δεν θα θέλαμε να ανήκουμε κάπου όπου δεν έχουμε επιρροή σε βασικά θέματα στρατηγικής», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Οι κάλπες στην Ουγγαρία κλείνουν στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Διεθνή / Κυβέρνηση Τραμπ: Επιδότηση $1.000 και εισιτήριο επιστροφής για μετανάστες που απελαύνονται αυτοβούλως

Η κυβέρνηση Τραμπ προωθεί σχέδιο «αυτοαπέλασης» για να μειώσει τα κόστη και να επιταχύνει τις απελάσεις – Συζητήσεις με Ρουάντα για υποδοχή μεταναστών
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM