Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ θέλει να μετονομάσει την ασθένεια -Ζητά τη βοήθεια του κοινού

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ θέλει να μετονομάσει την ασθένεια -Ζητά τη βοήθεια του κοινού Facebook Twitter
0

Να αλλάξει το όνομα της ευλογιάς των πιθήκων επιθυμεί ο ΠΟΥ και ζητά τη βοήθεια του κοινού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί το κοινό να υποβάλλει ιδέες σε ένα ανοικτό φόρουμ για το πώς θα πρέπει να ονομάζεται ο ιός που είναι γνωστός ως ευλογιά των πιθήκων.

Προς το παρόν, στους ιούς που έχουν εντοπιστεί πρόσφατα, δίνονται ονομασίες ώστε να αποφεύγεται η προσβολή σε οποιαδήποτε πολιτιστική, κοινωνική, επαγγελματική ή εθνοτική ταυτότητα/ιδιότητα και να ελαχιστοποιούνται τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στο εμπόριο, τα ταξίδια, τον τουρισμό ή την καλή διαβίωση των ζώων.

Στις 29 Ιουνίου, επιστήμονες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν επιστολή που ζητούσε νέα ονομασίες που δεν εισάγει διακρίσεις και δεν στιγματίζει τον ιό.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι πίθηκοι συνδέονται συχνά με χώρες του παγκόσμιου Νότου και η λέξη πίθηκος έχει χρησιμοποιηθεί σε ρατσιστικές αναφορές κατά ανθρώπων. 

Παράλληλα, τονίζουν ότι ο όρος είναι μια εσφαλμένη ονομασία για τον ιό, επειδή οι πίθηκοι δεν είναι ο φυσικός ξενιστής του.

Μέχρι τις 11 Αυγούστου, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 32.760 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 91 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας, μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων από την έναρξη της καταγραφής, ανέρχεται σε 48.

Με πληροφορίες Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM