Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ θέλει να μετονομάσει την ασθένεια -Ζητά τη βοήθεια του κοινού

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ θέλει να μετονομάσει την ασθένεια -Ζητά τη βοήθεια του κοινού Facebook Twitter
0

Να αλλάξει το όνομα της ευλογιάς των πιθήκων επιθυμεί ο ΠΟΥ και ζητά τη βοήθεια του κοινού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί το κοινό να υποβάλλει ιδέες σε ένα ανοικτό φόρουμ για το πώς θα πρέπει να ονομάζεται ο ιός που είναι γνωστός ως ευλογιά των πιθήκων.

Προς το παρόν, στους ιούς που έχουν εντοπιστεί πρόσφατα, δίνονται ονομασίες ώστε να αποφεύγεται η προσβολή σε οποιαδήποτε πολιτιστική, κοινωνική, επαγγελματική ή εθνοτική ταυτότητα/ιδιότητα και να ελαχιστοποιούνται τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στο εμπόριο, τα ταξίδια, τον τουρισμό ή την καλή διαβίωση των ζώων.

Στις 29 Ιουνίου, επιστήμονες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν επιστολή που ζητούσε νέα ονομασίες που δεν εισάγει διακρίσεις και δεν στιγματίζει τον ιό.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι πίθηκοι συνδέονται συχνά με χώρες του παγκόσμιου Νότου και η λέξη πίθηκος έχει χρησιμοποιηθεί σε ρατσιστικές αναφορές κατά ανθρώπων. 

Παράλληλα, τονίζουν ότι ο όρος είναι μια εσφαλμένη ονομασία για τον ιό, επειδή οι πίθηκοι δεν είναι ο φυσικός ξενιστής του.

Μέχρι τις 11 Αυγούστου, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 32.760 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 91 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας, μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων από την έναρξη της καταγραφής, ανέρχεται σε 48.

Με πληροφορίες Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM