ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ευλογιά των πιθήκων: Νέα συμπτώματα ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία Υγείας της Βρετάνιας

Ευλογιά των πιθήκων: Νέα συμπτώματα ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία Υγείας της Βρετάνιας Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Βρετανική Υπηρεσία Υγείας (UKHSA) ανακοίνωσε νέα συμπτώματα για την ευλογιά των πιθήκων.

Μετά από κλινικές παρατηρήσεις, η αρμόδια υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου επέκτεινε τον κατάλογο των συμπτωμάτων, τα οποία πλέον περιλαμβάνουν επίσης: μεμονωμένη βλάβη ή βλάβες στα γεννητικά όργανα, τον πρωκτό και τη γύρω περιοχή, βλάβες στο στόμα και συμπτώματα πρωκτίτιδας (πρωκτικός ή ορθικός πόνος ή αιμορραγία), ειδικά εάν το άτομο είχε νέο σεξουαλικό σύντροφο πρόσφατα.

Αυτό θα βοηθήσει τόσο τα άτομα όσο και τους επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων, όπως διευκρινίζει η ανακοίνωσή της υπηρεσίας.

Η πλειοψηφία των ατόμων με ευλογιά των πιθήκων μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια τα συμπτώματά τους στο σπίτι, αναφέρει ενώ σημειώνει πως δεν υπήρξαν θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα κοινά συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι σχετικά ήπια, αλλά μπορεί να είναι επώδυνα και εξουθενωτικά. Κατά μέσο όρο, τα συμπτώματα εμφανίζονται εντός έξι έως 13 ημερών από την έκθεση και διαρκούν δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Αλλά ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε ορισμένους, που απαιτούν νοσηλεία, συμπεριλαμβανομένου του έντονου πόνου.

Η Meera Chand, Διευθύντρια Κλινικών και Αναδυόμενων Λοιμώξεων στο UKHSA, δήλωσε πως «Συνεχίζουμε να βλέπουμε νέες διαγνώσεις της ευλογιάς των πιθήκων, που μεταδίδονται κυρίως μέσω στενής ή σεξουαλικής επαφής.

»Έχουμε ανανεώσει τη λίστα για τα συμπτώματα των περιπτώσεων μας, προκειμένου να αντικατοπτρίζουν τις κλινικές παρουσιάσεις που έχουν παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας.

»Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μόνο μία ή δύο βλάβες των γεννητικών οργάνων ή του πρωκτού, ή βλάβες στο στόμα μπορεί να είναι σημάδια ευλογιάς των πιθήκων, ειδικά εάν είχατε νέο σεξουαλικό σύντροφο. Εάν νομίζετε ότι έχετε ευλογιά των πιθήκων, μείνετε στο σπίτι και επικοινωνήστε με την τοπική υπηρεσία σεξουαλικής υγείας για συμβουλές».

Για πολλούς ανθρώπους τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να απαιτείται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Με πληροφορίες από το gov.uk

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ