Εύα Καϊλή: Ο Σβεν Μέρι ανέλαβε την υπεράσπισή της- Τον αποκαλούν «δικηγόρο του διαβόλου»

Σβεν Μέρι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ -του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι- αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatargate, για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Σβεν Μέρι, διακεκριμένος δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico σήμερα ότι θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλου, ο οποίος εκπροσωπούσε την Εύα Καϊλή μέχρι τώρα. «Παίρνω τη σκυτάλη», ανέφερε ο Μέρι σε δήλωσή του.

Ο πρώην δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για τους λόγους συνέβη αυτό.

Τον αποκαλούν «δικηγόρο του διαβόλου»

Ο Σβεν Μέρι, είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ που έχει όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του. Εκτός Βελγίου, ο Μέρι είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, το μοναδικό επιζώντα της ομάδας που διέπραξε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος και κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο νέος συνήγορος της κας ΚαΪλή έχει δηλώσει ότι δεν είναι ένας δικηγόρος «που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Ο Μέρι έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις. Υπερασπίστηκε την οικογένεια της Σάντα Ντία, η οποία πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που διεξήγαγε μια λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM