Εξοργισμένοι οι Ταλιμπάν με τα μέλη τους που έβγαλαν selfies με Αφγανούς στρατιώτες

Εξοργισμένοι οι Ταλιμπάν με τα μέλη τους που έβγαλαν selfies με Αφγανούς στρατιώτες Facebook Twitter
0

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν είναι εξοργισμένοι με τα μέλη τους που έβγαλαν selfies με Αφγανούς στρατιώτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους στη διάρκεια της τριήμερης εκεχειρίας που κηρύχθηκε.

Μιλώντας με τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του ανώτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν πρόσθεσε ότι το Πακιστάν επιθυμούσε στην εκεχειρία να συμπεριληφθούν και τα αμερικανικά και τα άλλα ξένα στρατεύματα, όμως διαφωνούσε ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο σεΐχης Χαϊμπατουλάχ Αχουνζάντα.

«Χθες το βράδυ συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας οι διοικητές ενημερώθηκαν και τους ζητήθηκε να λάβουν αυστηρά πειθαρχικά μέτρα εναντίον όλων των μελών των Ταλιμπάν που επισκέφθηκαν πολίτες και πήραν φωτογραφίες με τις αφγανικές αρχές», εξήγησε.

Κάποιοι Ταλιμπάν που τους είδαν να βγάζουν selfies με Αφγανούς στρατιώτες και αξιωματούχους είχαν λάβει προειδοποίηση, επεσήμανε ο αξιωματούχους.

Τόσο η αφγανική κυβέρνηση όσο και οι Ταλιμπάν κήρυξαν προσωρινή εκεχειρία για το τέλος του Ραμαζανιού, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συναντηθούν καθώς οι αντάρτες βγήκαν από τα κρησφύγετά τους και εμφανίστηκαν στις πόλεις.

Στην εκεχειρία που είχε κηρύξει η Καμπούλ δεν περιλαμβάνονταν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ από αυτή των Ταλιμπάν εξαιρούνταν τα ξένα και τα αμερικανικά στρατεύματα.

Η εκεχειρία των Ταλιμπάν τερματίστηκε χθες Κυριακή, αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την παρατείνει ως την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ