Eurovision: Απειλούν να κάψουν τον σταθμό ΡΙΚ για το τραγούδι "El Diablo" της Κύπρου

Eurovision: Απειλούν να κάψουν τον σταθμό ΡΙΚ για το τραγούδι "El Diablo" της Κύπρου Facebook Twitter
0

Απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους δέχθηκε σήμερα το κανάλι ΡΙΚ για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision, ενώ την ακύρωση της συμμετοχής ζητούν με ψήφισμα πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως «χριστιανοί». 

Τα τηλεφωνήματα έθεσαν σε κινητοποίηση τις Αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης». Συγκεκριμένα άγνωστοι απείλησαν ότι θα κάψουν το κτίριο, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία τους για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει στην Eurovision την Κύπρο και το οποίο φέρει τον τίτλο «El Diablo». 

Το ΡΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του κομματιού και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο. 

Ψήφισμα στο Avaaz 

Παράλληλα, με καμπάνια στην πλατφόρμα Avaaz ζητείται η ακύρωση της συμμετοχής του τραγουδιού. «Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας», αναφέρεται στην περιγραφή της καμπάνιας. 

Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.200 υπογραφές. Η καμπάνια ξεκίνησε χθες, Πέμπτη. 

Τι αναφέρει το ΡΙΚ 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΡΙΚ το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ' έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί "El diablo". Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (...) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

«Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Το τραγούδι 

 

Το τραγούδι «El Diablo», που ερμηνεύει η Έλενα Τσαγκρινού, παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο ΡΙΚ. Τη σύνθεση υπογράφουν οι Thomas Stengaard, Jimmy «Joker» Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa. Στο κλιπ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπενιουδάκη, πρωταγωνιστεί η τραγουδίστρια και άνδρες χορευτές. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η επιτυχημένη Αμερικανίδα χορογράφος Chali Jennings, ενώ, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση «την ενδυματολογική εικόνα υπογράφει η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη».

Δείτε απόσπασμα από το καινούργιο κομμάτι:

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM