Europol: Ανησυχούμε για 5.000 ύποπτους τρομοκράτες σε όλη την Ευρώπη

Europol: Ανησυχούμε για 5.000 ύποπτους τρομοκράτες σε όλη την Ευρώπη Facebook Twitter
0

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ ο οποίος είπε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν 5 χιλιάδες ύποπτοι τρομοκράτες. «Ανησυχούμε για την έκταση που έχουν πάρει τα ευρήματά μας για ένα πιο εκτεταμένο δίκτυο από ό,τι αρχικά φοβόμασταν» δήλωσε ο Γουέινραϊτ σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC.

Προειδοποίησε επίσης για νέα επιθετική στρατηγική των τζιχαντιστών κατά της Ευρώπης. Όπως είπε, πρόκειται για μια απειλή κατά ενός μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών κρατών την ίδια στιγμή και η μεγαλύτερη απειλή της δεκαετίας.

«Οι 5.000 ύποπτοι που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Ευρώπη, που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να αποκτήσουν εμπειρία και ορισμένοι εκ των οποίων έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη, μας ανησυχούν. Το σίγουρο είναι ότι ορισμένοι από αυτούς  θα βρεθούν ανάμεσα σε εκείνους που θα υπηρετήσουν τη νέα στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους κατά της Δύσης με ομάδες καλά εκπαιδευμένων και καλά οργανωμένων τρομοκρατών προκειμένου να πραγματοποιήσουν πολλαπλές επιθέσεις με πολλά θύματα» κατέληξε ο Γουέινραϊτ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ασοσιέιτεντ Πρες, επικαλούμενο πληροφορίες ανέφερε ότι το ISIS έχει εκπαιδεύσει 400 μαχητές του για να επιτεθούν στην Ευρώπη. Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται Ευρωπαίους και Ιρακινούς αξιωματούχους ως πηγές της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για συγκεκριμένα στρατόπεδα όπου έγινε η εκπαίδευση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM