«Έτσι θα πετύχεις»: Πρώην CEO του Twitter θυμάται τη συμβουλή που του είχε δώσει ο Τζεφ Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος καθιστός Facebook Twitter
Michael M. Santiago/Getty Images
0

Τη συμβουλή που του είχε δώσει κάποτε ο Τζεφ Μπέζος έχει κρατήσει ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος του Twitter, Ντικ Κοστόλο.

Λίγο αφότου ο Κοστόλο έγινε CEO του Twitter το 2010, η ομάδα του συνάντησε τον ιδρυτή της Amazon και δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είχε αγοράσει μερίδιο από την εταιρεία δύο χρόνια νωρίτερα. Σργ συνάντηση ο Μπέζος του είπε να μην εργάζεται στο Twitter με τον τρόπο που το έκαναν οι προηγούμενοι.

«Κοίταξε γύρω από το τραπέζι και είπε: "Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είναι επιτυχημένος"», είπε πρόσφατα ο Κοστόλο στην Κάρα Σουίσερ, παρουσιάστρια του podcast «Sway» των New York Times Opinion. «Το να προσπαθείτε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο διαχείρισης ή βιογραφία και στη συνέχεια να διευθύνετε την εταιρεία με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσει δυστυχία για εσάς και όλους τους γύρω σας».

Με άλλα λόγια, η συμβουλή του Bezos δεν ήταν ένα χτύπημα στον προκάτοχο του Κοστόλο, τον πρώην CEO του Twitter, Έβαν Γουίλιαμς – ήταν ο τρόπος του να του πει να ηγηθεί της πλατφόρμας social media με τους δικούς του όρους.

Ο Κοστόλο είπε ότι ο Μπέζος εξήγησε πώς η επιχειρηματική του προσέγγιση διέφερε από εκείνη του Στιβ Τζομπς της Apple, ο οποίος ήταν επιλεκτικός σχετικά με τα έργα στα οποία συμμετείχε. Ο Μπέζος, αντίθετα, είπε ότι «του άρεσε να κάνει τα πάντα».

Ο Κοστόλο αποκάλυψε την συμβουλή του Μπέζος, θέλοντας να μοιραστεί κάτι που τον βοήθησε, με αφορμή τον νέο CEO του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία από τον ιδρυτή Τζακ Ντόρσει τον Νοέμβριο. Όπως είπε, αν ο  Παράγκ Αγκραουάλ ακολουθήσει τη συμβουλή του Μπέζος να «είσαι ο εαυτός σου» και να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, «θα είναι πολύ καλά».

Με πληροφορίες CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ