«Έτος ενσωμάτωσης» χαρακτηρίζει ο Ζάεφ το 2018 στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του

«Έτος ενσωμάτωσης» χαρακτηρίζει ο Ζάεφ το 2018 στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του Facebook Twitter
0

Έτος ενσωμάτωσης, χαρακτήρισε το 2018 ο Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ενόψει και της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από το σκοπιανό κοινοβούλιο.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Χρονιά ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» παρότρυνε τους πολίτες, αλλά και τους νομοθέτες της χώρας του ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σήμερα, σημείωσε ο Ζάεφ, η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο.

«Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα» κατέληξε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Το βίντεο του μηνύματος του Ζόραν Ζάεφ είναι διανθισμένο με πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συναντήσεις του από ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.

«Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι στο μεταξύ το μήνυμα του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη σκοπιανή κοινή γνώμη σε αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο MIA της ΠΓΔΜ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ