Έτοιμη η πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από ποταμό που συνδέει Ρωσία και Κίνα- Έπειτα από 7 χρόνια (Βίντεο)

Έτοιμη η πρώτη σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από ποταμό που συνδέει Ρωσία και Κίνα- Έπειτα από 7 χρόνια (Βίντεο) Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε έπειτα από επτά χρόνια η κατασκευή της πρώτης σιδηροδρομικής γέφυρας πάνω από ποταμό που συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα. 

Η γέφυρα συνδέει την Tongjiang, πόλη στην επαρχία Heilongjiang στη βορειοανατολική Κίνα, με τη ρωσική πόλη Nizhneleninskoye. Αυτό σημαίνει ότι πλέον το βορειοανατολικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας συνδέεται με τον σιβηρικό σιδηρόδρομο. 

Με μήκος 2.215 μέτρα, η ανέγερση της γέφυρας ολοκληρώθηκε το 2019, αλλά στις 17 Αυγούστου τοποθετήθηκε το τελευταίο τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών. 

Το μεγαλύτερο κομμάτι της γέφυρας- τα 1.886 μέτρα- βρίσκεται στην κινεζική πλευρά. Όταν δοθεί σε χρήση η νέα γέφυρα, το ταξίδι με τρένο από την κινεζική επαρχία  Heilongjiang ως τη Μόσχα θα είναι κατά 809 χιλιόμετρα μικρότερο, δηλαδή οι ταξιδιώτες θα «γλιτώνουν» 10 ώρες, σύμφωνα με το China National Radio.

Αυτή δεν είναι η μόνη γέφυρα που συνδέει τις δύο από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Μία γέφυρα για τη διέλευση οχημάτων εγκαινιάστηκε το 2019 και συνδέει το Heihe της Κίνας με το Blagoveshchensk της Ρωσίας. 

Οι συγκεκριμένες δύο πόλεις ετοιμάζουν και το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ, που σχεδιάζει το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο UNStudio. Όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να μεταφέρει τουρίστες από τη μία πλευρά στην άλλη σε λιγότερο από 8 λεπτά. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ