Έσκαγαν μπαλόνια έπειτα από πάρτι σε γιοτ- Μια σύλληψη και πρόστιμα 25.000$, χάρη σε viral βίντεο

Έσκαγαν μπαλόνια έπειτα από πάρτι σε γιοτ- Μια σύλληψη και πρόστιμα 25.000$, χάρη σε viral βίντεο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Pixabay
0

Ο Εστεμπάν Μπρούνα φώναξε στους ανθρώπους που έσκαγαν δεκάδες μπαλόνια, τα οποία διακοσμούσαν ένα γιοτ, με συνέπεια το πλαστικό να καταλήγει στο νερό. Τον αγνόησαν, αλλά τώρα το πληρώνουν. Ο ένας τους συνελήφθη, ενώ οι αρχές επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 δολαρίων. 

Το περιστατικό συνέβη σε μαρίνα στο Μαϊάμι, έπειτα από πάρτι αρραβώνων που φιλοξενήθηκε στο εν λόγω γιοτ. Όταν ο Μπρούνα κατάλαβε ότι οι φωνές του δεν έπιασαν τόπο, άρχισε να καταγράφει βίντεο, τα οποία ανέβασε στο Instagram και έγιναν viral. 

Έτσι, η αστυνομία της κομητείας Μαϊάμι- Ντέιντ συνέλαβε τον 29χρονο Ντέιβιντ Τόρες- Μποκανέγρα και επέβαλε πρόστιμα άνω των 25.000 δολαρίων σε δέκα άτομα και εταιρείες που συνδέονται με το συμβάν. Μιλώντας στους αστυνομικούς, ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι έσκασε περίπου 50 μπαλόνια. 

Οικοδεσπότης του πάρτι ήταν ο γυμναστής Τομ Ρίβας, που νοίκιασε το γιοτ προκειμένου να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του. Μετά την οργή που προκάλεσαν τα βίντεο, με ανάρτησή του στο Instagram εξήγησε ότι μετά την πρόταση το ζευγάρι και οι παριστάμενοι φίλοι τους μπήκαν στους εσωτερικούς χώρους του σκάφους, ενώ μέλη του πληρώματος άρχισαν να αφαιρούν τη διακόσμηση. 

Ο Ρίβας ανέφερε ότι δεν ήξερε πώς αφαιρούσαν τα μπαλόνια και ότι δεν μπορούσε να τους δει από το εσωτερικό του σκάφους, όπου διασκέδαζε με την παρέα του. «Αν ήξερα ότι αυτός ήταν ο τρόπος που τα αφαιρούσαν, σίγουρα θα είχα φέρει αντίρρηση, αλλά ειλικρινά δεν είχαμε ιδέα μέχρι που είδαμε τα βίντεο που είχαν γίνει viral», ανέφερε ακόμη. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι εξαιτίας του συμβάντος αυτή η «πολύ ιδιαίτερη ημέρα» για το ζευγάρι κατέληξε σε «άπειρα μηνύματα μίσους», από ανθρώπους που «υποθέτουν ότι διαπράξαμε εμείς αυτή τη φριχτή ενέργεια». 

Όσο για τον Εστεμπάν Μπρούνα, εξήγησε ότι δημοσίευσε τα βίντεο επειδή ήθελε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, αλλά και να ενημερωθεί ο κόσμος για τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα μπαλόνια και άλλα πλαστικά που καταλήγουν στη θάλασσα. «Υπάρχει μόνο ένας ωκεανός και πρέπει να τον προστατεύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Miami Herald. 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM