Έσκαγαν μπαλόνια έπειτα από πάρτι σε γιοτ- Μια σύλληψη και πρόστιμα 25.000$, χάρη σε viral βίντεο

Έσκαγαν μπαλόνια έπειτα από πάρτι σε γιοτ- Μια σύλληψη και πρόστιμα 25.000$, χάρη σε viral βίντεο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Pixabay
0

Ο Εστεμπάν Μπρούνα φώναξε στους ανθρώπους που έσκαγαν δεκάδες μπαλόνια, τα οποία διακοσμούσαν ένα γιοτ, με συνέπεια το πλαστικό να καταλήγει στο νερό. Τον αγνόησαν, αλλά τώρα το πληρώνουν. Ο ένας τους συνελήφθη, ενώ οι αρχές επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 δολαρίων. 

Το περιστατικό συνέβη σε μαρίνα στο Μαϊάμι, έπειτα από πάρτι αρραβώνων που φιλοξενήθηκε στο εν λόγω γιοτ. Όταν ο Μπρούνα κατάλαβε ότι οι φωνές του δεν έπιασαν τόπο, άρχισε να καταγράφει βίντεο, τα οποία ανέβασε στο Instagram και έγιναν viral. 

Έτσι, η αστυνομία της κομητείας Μαϊάμι- Ντέιντ συνέλαβε τον 29χρονο Ντέιβιντ Τόρες- Μποκανέγρα και επέβαλε πρόστιμα άνω των 25.000 δολαρίων σε δέκα άτομα και εταιρείες που συνδέονται με το συμβάν. Μιλώντας στους αστυνομικούς, ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι έσκασε περίπου 50 μπαλόνια. 

Οικοδεσπότης του πάρτι ήταν ο γυμναστής Τομ Ρίβας, που νοίκιασε το γιοτ προκειμένου να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του. Μετά την οργή που προκάλεσαν τα βίντεο, με ανάρτησή του στο Instagram εξήγησε ότι μετά την πρόταση το ζευγάρι και οι παριστάμενοι φίλοι τους μπήκαν στους εσωτερικούς χώρους του σκάφους, ενώ μέλη του πληρώματος άρχισαν να αφαιρούν τη διακόσμηση. 

Ο Ρίβας ανέφερε ότι δεν ήξερε πώς αφαιρούσαν τα μπαλόνια και ότι δεν μπορούσε να τους δει από το εσωτερικό του σκάφους, όπου διασκέδαζε με την παρέα του. «Αν ήξερα ότι αυτός ήταν ο τρόπος που τα αφαιρούσαν, σίγουρα θα είχα φέρει αντίρρηση, αλλά ειλικρινά δεν είχαμε ιδέα μέχρι που είδαμε τα βίντεο που είχαν γίνει viral», ανέφερε ακόμη. 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι εξαιτίας του συμβάντος αυτή η «πολύ ιδιαίτερη ημέρα» για το ζευγάρι κατέληξε σε «άπειρα μηνύματα μίσους», από ανθρώπους που «υποθέτουν ότι διαπράξαμε εμείς αυτή τη φριχτή ενέργεια». 

Όσο για τον Εστεμπάν Μπρούνα, εξήγησε ότι δημοσίευσε τα βίντεο επειδή ήθελε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, αλλά και να ενημερωθεί ο κόσμος για τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν τα μπαλόνια και άλλα πλαστικά που καταλήγουν στη θάλασσα. «Υπάρχει μόνο ένας ωκεανός και πρέπει να τον προστατεύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στη Miami Herald. 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM