Ερσίν Τατάρ: Σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο αλλά κανείς δεν θέλει σύγκρουση

Ερσίν Τατάρ: Σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο αλλά κανείς δεν θέλει σύγκρουση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο, είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο» είπε ο Ερσίν Τατάρ σχολιάζοντας την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης του ψευδοκράτους, βρέθηκε στο Ερζιντζάν της Τουρκίας για να παρακολουθήσει το Διεθνές Συμπόσιο του Τουρκικού Κόσμου ως προσκεκλημένος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και σχολίασε μεταξύ άλλων την κατάσταση μετά την απόφαση των ΗΠΑ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Απάντησαν σχετικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. 

»Η συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι πολύ σημαντική σε αυτή την περιοχή. 

»Ως εκ τούτου, μετά το 1974, το Σώμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει να υπηρετεί εκεί ως Κυπριακές Τουρκικές Ειρηνευτικές Δυνάμεις».

Συνέχισε ωστόσο λέγοντας πως «Οι 40 χιλιάδες στρατιώτες μας είναι εκεί και, αν χρειαστεί, μέσα σε 5 λεπτά, μπορούν να σταλούν πολλοί άλλοι στρατιώτες. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πάντα Μουτζαχεντίν.

»Φυσικά, το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι παρόν και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Αλλά φυσικά, κανείς δεν θέλει σύγκρουση ή πόλεμο αυτήν την εποχή» είπε κατευνάζοντας τα πνεύματα.

Κατέληξε ωστόσο λέγοντας πως «Δεν θέλω καν να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας από αυτές τις παραβιάσεις με πνεύμα συμφιλίωσης και να κάνει ό,τι είναι σωστό βάσει δικαίου».

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ