Ερωτευμένος «Μπραντ Πιτ»:Eντοπίστηκαν τα ίχνη του απατεώνα που απέσπασε από Γαλλίδα πάνω από 800.000 ευρώ

Ερωτευμένος «Μπραντ Πιτ»:Eντοπίστηκαν τα ίχνη του απατεώνα που απέσπασε από Γαλλίδα πάνω από 800.000 ευρώ Facebook Twitter
Μερικές από τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούσε ο απατεώνας προσποιούμενος τον ερωτευμένο «Μπραντ Πιτ»
0

Στη Νιγηρία εντοπίστηκαν τα ίχνη του απατεώνα, ο οποίος κατόρθωσε να πείσει επί ενάμιση χρόνο 53χρονη Γαλλίδα ότι είναι ο Μπραντ Πιτ. Η πλούσια διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων πίστεψε πως διατηρεί «σχέση» μέσω των social media με τον 61χρονο αστέρα του Χόλιγουντ και δεν δίστασε να του δώσει χρήματα για την υποτιθέμενη ασθένειά του.

Η 53χρονη Άν καθώς και δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου TF1, στο οποίο αποκάλυψε την απάτη την περασμένη Κυριακή το θύμα, απευθύνθηκαν πρόσφατα στον Μαρουάν Ουαράμπ, ιδιωτικό ερευνητή και ιδρυτή της ιστοσελίδας Find My Scammer, η οποία ειδικεύεται στις διαδικτυακές απάτες. Όπως δήλωσε ο Ουαράμπ στον γαλλικό ιστότοπο 20 Minutes, έχοντας στην κατοχή του πολλές πληροφορίες από την 53χρονη Άν μπόρεσε να εντοπίσει τον fake Μπραντ Πιτ, αφού του έστησε παγίδα.

Ειδικότερα, ο ιδρυτής του Find My Scammer αποκάλυψε πως με τη βοήθεια της ομάδας του έστειλε έναν παγιδευμένο σύνδεσμο «μεταμφιεσμένο» σε μήνυμα στον απατεώνα και όταν εκείνος τον «πάτησε» «οδήγησε» τους διώκτες του στο τηλέφωνό του. Μετά από αυτό ο Μαρουάν Ουαράμπ αποκάλυψε πως βρήκε την ακριβή διεύθυνση του απατεώνα στη Νιγηρία και πολλές άλλες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Find My Scammer, ο άνδρας που προσποιήθηκε τον ερωτευμένο «Μπραντ Πιτ» στην 53χρονη Γαλλίδα με αποτέλεσμα να της αποσπάσει συνολικά το ποσό των 830.000 ευρώ, δεν έδρασε μόνος του αλλά πρόκειται για μία ομάδα τριών ή τεσσάρων νεαρών ανδρών. Εκτός από την Άν, η σχετική έρευνα κατέδειξε πως άλλες 34 γυναίκες έπεσαν την ίδια περίοδο στα δίχτυα του ερωτευμένου «Μπραντ Πιτ».

Ο Μαρουάν Ουαράμπ δήλωσε στην γαλλική ιστοσελίδα 20 Minutes πως μπόρεσε να εντοπίσει και τα χρήματα που απέσπασε ο απατεώνας από την ευκατάστατη Γαλλίδα και τα οποία τώρα έχει μετατρέψει σε κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Find My Scammer, ο απατεώνας από τη Νιγηρία παραμένει ενεργός όχι πλέον ως Μπραντ Πιτ αλλά προσποιούμενος τον Καναδό ηθοποιό Κιάνου Ριβς.

Ο Ουαράμπ δήλωσε ότι έχει ενημερώσει τις Αρχές στη Νιγηρία για τον fake Μπραντ Πιτ ενώ αν αυτές δεν αναλάβουν δράση, θα απευθυνθεί σε ομάδα ντόπιων μισθοφόρων για να τον συλλάβουν και να τον παραδώσουν στις Αρχές ή θα ζητήσει την συνδρομή της Ιντερπόλ, στην οποία θα δώσει όλες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα πάρει χρήματα από την Αν ενώ ανέφερε πως η 53χρονη ίσως λάβει χρηματική αποζημίωση από την τράπεζα της - έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες - καθώς όπως ανέφερε, «τίθεται ερώτημα σχετικά με το καθήκον πληροφόρησης και επαγρύπνησης της τράπεζας».

Θύμα bullying στα social media η 53χρονη Γαλλίδα που πίστεψε πως την ερωτεύτηκε ο Μπραντ Πιτ

Μετά την αποκάλυψη της ιστορίας της την περασμένη Κυριακή στην εκπομπή «Sept à huit» του τηλεοπτικού δικτύου TF1, η 53χρονη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων έπεσε θύμα bullying στο διαδίκτυο από χρήστες που την χαρακτήρισαν αφελή. «Η ιστορία που μεταδόθηκε αυτή την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα ένα κύμα παρενόχλησης εναντίον της καταγγέλουσας. Για την προστασία των θυμάτων αποφασίσαμε να την αποσύρουμε από τις πλατφόρμες μας», έγραψε στο Χ της εκπομπής ο παρουσιαστής και αρχισυντάκτης Χάρι Ρόζελμακ.

Η συνέντευξη της 53χρονης Άν, κατά τη διάρκεια της οποίας αυτή μίλησε ανοιχτά για την περιπέτειά της και μάλιστα μοιράστηκε και οικογενειακές φωτογραφίες με τους ρεπόρτερ, τη Δευτέρα έγινε viral και έπαιξε σχεδόν σε όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο. Η συνέντευξη προκάλεσε εκατοντάδες χλευαστικά σχόλια από τους χρήστες των social media κατά της 53χρονης ενώ κάποιοι κατηγόρησαν το TF1 ότι απέτυχε να προστατεύσει ένα ευάλωτο άτομο, το οποίο ίσως αγνοούσε τις συνέπειες της δημοσιότητας.

Μάλιστα, η ποδοσφαιρική ομάδα της Τουλούζης έγραψε στο X (πρώην Twitter): «Ο Μπραντ Πιτ μας είπε πως θα βρίσκεται στο γήπεδο την Τετάρτη, στον επόμενο αγώνα της ομάδας». Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος πολύ γρήγορα απέσυρε την ανάρτηση και ζήτησε συγγνώμη.

Μετά την έκταση που έλαβε η είδηση, εκπρόσωπος του Μπραντ Πιτ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Είναι τρομερό το γεγονός ότι οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των θαυμαστών και των διασημοτήτων. Πρόκειται για μια σημαντική υπενθύμιση να μην απαντάμε σε ανεπιθύμητα διαδικτυακά μηνύματα, ειδικά από ηθοποιούς που δεν είναι παρόντες στα κοινωνικά δίκτυα».

Η 53χρονη Γαλλίδα κατηγορεί την εκπομπή«Sept à huit» πως αμαύρωσε την εικόνα της για την τηλεθέαση

Σύμφωνα με το Franceinfo, η 53χρονη Γαλλίδα ζει μόνιμα στο νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό ωκεανό μετά το διαζύγιο από τον εκατομμυριούχο σύζυγό της. Εδώ και μερικές εβδομάδες το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην τοπική αστυνομία και η εισαγγελία του Σαιν Ντενί (πρωτεύουσα του νησιού) ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2023, όταν ο «Μπραντ Πιτ» επικοινώνησε με τη Γαλλίδα στο Instagram μετά την ανάρτηση φωτογραφιών της από χειμερινές διακοπές στις γαλλικές Άλπεις.

Παντρεμένη με εκατομμυριούχο και 18 χρόνια μεγαλύτερό της η Άν γοητεύτηκε από τα ποιήματα και τα όμορφα λόγια του «Μπραντ Πιτ». Η κόρη της, φοιτήτρια νομικής, την προειδοποίησε πως πρόκειται για απάτη, αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν να ψυχρανθούν οι σχέσεις τους, όπως παραδέχτηκε το θύμα.

Ο «Μπραντ Πιτ» την καθησύχαζε με βίντεο και φωτογραφίες που είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια του AI. Την ζήτησε σε γάμο και της είπε πως έχει αγοράσει για εκείνη ακριβά δώρα από επώνυμους οίκους ενώ της ζήτησε να του στείλει 9.000 ευρώ για τα έξοδα του τελωνείου. Όταν η 53χρονη αποκάλυψε στον «Μπραντ Πιτ» πως θα πάρει διαζύγιο μαζί με το ποσό των 775.000 ευρώ εκείνος της ζήτησε τα χρήματα επειδή δήθεν υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο του νεφρού και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί είναι «μπλοκαρισμένοι», εξαιτίας του διαζυγίου με την Αντζελίνα Τζολί.

Ο fake Μπραντ Πιτ έστειλε μάλιστα στο ανυποψίαστο θύμα του πολλές φωτογραφίες από «το κρεβάτι του πόνου», τις οποίες είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια της AI. Μετά από πολλούς μήνες, όταν η 53χρονη είδε φωτογραφίες του Μπραντ Πιτ με την αγαπημένη του Ινές Ντε Ραμόν στο περιοδικό People, τότε μόνο κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα μιας καλοστημένης απάτης.

«Δεν είμαι τρελή ή αφελής, όπως λένε κάποιοι. Ήθελα να βοηθήσω κάποιον. Με εξαπάτησαν, το παραδέχομαι», δήλωσε η 53χρονη στην εκπομπή Legend στο YouTube μετά το bullying που δέχτηκε από δεκάδες χρήστες στο διαδίκτυο. Παράλληλα, η Άν κατηγόρησε τους δημοσιογράφους της εκπομπής «Sept à huit» πως, αν και επί δύο μέρες της έπαιρναν συνέντευξη, δεν μετέδωσαν στην εκπομπή όλα όσα τους είπε αλλά μόνο εκείνα που έκριναν πως θα αυξήσουν την τηλεθέαση.

«Ο δημοσιογράφος έμεινε δύο μέρες για να μου πάρει συνέντευξη και θυμήθηκε μόνο όσα δεν έπρεπε να θυμηθεί. Για να αμαυρώσει την εικόνα μου και να κερδίσει κοινό», δήλωσε εκνευρισμένη η 53χρονη.

Με πληροφορίες από 20minutes.fr / la1ere.francetvinfo.fr / midilibre.fr

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Διεθνή / Η αμερικανική αξιοπιστία αμφισβητείται στην Ασία: Οι σύμμαχοι σκέφτονται στρατηγική ανεξαρτησία

Η πολιτική Τραμπ και οι απρόβλεπτες ενέργειες των ΗΠΑ αναγκάζουν Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Αυστραλία να εξετάσουν εναλλακτικά σχέδια ασφάλειας στην Ασία, προκαλώντας αβεβαιότητα για την περιφερειακή σταθερότητα
THE LIFO TEAM
Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Διεθνή / Η Ουκρανία χτυπά τη Ρωσία στην εθνική της γιορτή: Επίθεση με drone σε σταθμούς πυρηνικών και πετρελαίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, και την ώρα που εντείνονται οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου υπό την πίεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Ουκρανία έχει εξαπολύσει δεκάδες drone εναντίον του ρωσικού εδάφους
LIFO NEWSROOM
Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Διεθνή / Doulos Phos: Το πλοίο-θρύλος που έγινε ξενοδοχείο πολυτελείας και σώθηκε από τη διάλυση

Το MV Doulos Phos, πρώην επιβατηγό πλοίο και αποστολικό σκάφος, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην Ινδονησία, διατηρώντας την ιστορική του κληρονομιά και προσφέροντας εμπειρία θάλασσας στην ξηρά
LIFO NEWSROOM
Ιταλικές παραλίες σε κρίση: Ομπρέλες-χρυσάφι αδειάζουν τις ακτές

Διεθνή / Ιταλικές παραλίες σε κρίση: Ομπρέλες-χρυσάφι αδειάζουν τις ακτές

Οργή στην Ιταλία για τις εξωφρενικές τιμές στις παραλίες. Ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες φτάνουν έως και 117€ την ημέρα, με τις οικογένειες να εγκαταλείπουν τα beach clubs. Πώς η κρίση μισθών και η πολιτική αντιπαράθεση αλλάζουν το καλοκαίρι των Ιταλών
LIFO NEWSROOM
Το Πεντάγωνο μπλοκάρει την Ουκρανία: Γιατί οι ΗΠΑ δεν την αφήνουν να χτυπήσει τη Ρωσία με ATACMS

Διεθνή / Το Πεντάγωνο μπλοκάρει την Ουκρανία: Γιατί οι ΗΠΑ δεν την αφήνουν να χτυπήσει τη Ρωσία με ATACMS

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά στόχων στη Ρωσία, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ξεκίνησε νέα μυστική αποστολή

Διεθνή / Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ξεκίνησε νέα μυστική αποστολή

Το X-37B, το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος του Πενταγώνου, εκτοξεύτηκε με πύραυλο της SpaceX από το Κένεντι - Η αποστολή του παραμένει άκρως απόρρητη, με στόχο δοκιμές σε τεχνολογίες αιχμής
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Από «δημοσιονομικός άγιος» σε «αμαρτωλό» – Η εκτόξευση των αμυντικών δαπανών και το χρέος

Διεθνή / Γερμανία: Από «δημοσιονομικός άγιος» σε «αμαρτωλό» – Η εκτόξευση των αμυντικών δαπανών και το χρέος

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Γερμανία αυξάνει δραστικά τις αμυντικές δαπάνες, χαλαρώνει τον «φρένο χρέους» και δανείζεται μαζικά, προκαλώντας ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM