Ερντογάν: Πρόσφυγες ληστεύονται, ξυλοκοπούνται και δολοφονούνται από τις ελληνικές Αρχές

Ερντογάν: Πρόσφυγες ληστεύονται, ξυλοκοπούνται και δολοφονούνται από τις ελληνικές Αρχές Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί την Αθήνα περί βιαιοπραγιών σε βάρος προσφύγων.

Σε βίντεο-μήνυμά του στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση, ο Ερντογάν καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας.

«Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δυστυχίας των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» είπε.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως το πραγματικό βάρος της κρίσης δεν το φέρουν οι αναπτυγμένες χώρες, αλλά όσες γειτνιάζουν με περιοχές εν κρίση.

«Το πραγματικό βάρος στο θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων δεν το σηκώνουν οι ανεπτυγμένες κοινωνίες, που έχουν δυνατή φωνή, αλλά οι χώρες όπως εμείς, που είναι γείτονες των περιοχών της κρίσης» δήλωσε, ειδικότερα.

Κατήγγειλε, δε, πως «όσοι εργαλειοποιούν τις μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν αποδεχθεί για διαφημιστικούς σκοπούς, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη απέναντι στην εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ