Ερντογάν προς Ελλάδα: Μην τα βάζετε με την Τουρκία στο Αιγαίο

Ερντογάν προς Ελλάδα: Μην τα βάζετε με την Τουρκία στο Αιγαίο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα.

«Εκτοξεύσαμε το Tayfun (Typhoon). Πόσο μακριά είναι η εμβέλεια του Tayfun; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Μπήκαν σε επίθεση. Οι εφημερίδες έγραψαν αμέσως πρωτοσέλιδα: "Θα χτυπήσουν την Αθήνα". Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αρκεί να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο.

»Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας», είπε ο Ερντογάν σε τελετή στη νότια επαρχία της Αττάλειας.

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή του εγχώριου βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (Typhoon) τον Οκτώβριο. Ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων μέσα σε 456 δευτερόλεπτα.

Ο Ερντογάν χαιρέτισε την αναπτυσσόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, λέγοντας ότι κάθε χώρα «ζηλεύει» το μαχητικό drone της Bayraktar TB2 και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizilelma.

Ισχυρίστηκε δε, ότι ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​τέτοιες κινήσεις ματαιώνουν τις καλοπροαίρετες προσπάθειές της Τουρκίας για ειρήνη.

​​​​​​​

Με πληροφορίες του Anadolu

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM