Ερντογάν: «Πολιτική απόφαση η αλλαγή έδρας στον τελικό του Champions League»

Ερντογάν: «Πολιτική απόφαση η αλλαγή έδρας στον τελικό του Champions League» Facebook Twitter
0

Η απόφαση της UEFA να μεταφέρει τον φετινό τελικό του Champions League από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο, ήταν μία «πολιτική απόφαση», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Πριν από λίγα χρόνια, είχαμε ειδοποιηθεί ότι ο τελικός θα διεξαγόταν στην Τουρκία, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ξαφνικά, όταν δύο αγγλικές ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό», υποστήριξε στην τουρκική τηλεόραση.

«Δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, την ώρα που ο ίδιος ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο θέμα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν «παραπονέθηκε» επίσης, πως οι επαφές της Τουρκίας με την UEFA και τους Βρετανούς υπουργούς δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, προσθέτοντας πως πήρε υποσχέσεις ότι η Κωνσταντινούπολη θα επιλεγεί για τον τελικό του 2023.

Η UEFA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο τελικός της 29ης Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά στο Πόρτο κι όχι στην Κωνσταντινούπολη, για να επιτραπεί η μετακίνηση των Άγγλων οπαδών κάτω από τους περιορισμούς της Covid-19.

Ο τελικός είχε οριστεί αρχικά για το «Ataturk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολης, όμως, η Τουρκία μπήκε στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών οδηγών της Μεγάλης Βρετανίας κι αυτό δεν θα επέτρεπε τη μετακίνηση των οπαδών των δύο αγγλικών ομάδων, γι’ αυτό κι εντέλει «μεταφέρθηκε» στο Πόρτο και στο «Estadio do Dragao».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ