Ερντογάν: Oι ΗΠΑ δημιουργούν «τρομοκρατικό στρατό» στα σύνορά μας

Ερντογάν: Oι ΗΠΑ δημιουργούν «τρομοκρατικό στρατό» στα σύνορά μας Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν «τρομοκρατικό στρατό» στα νότια σύνορα της Τουρκίας, με την εκπαίδευση μια συριακής μεθοριακής δύναμης η οποία περιλαμβάνει μια κουρδική πολιτοφυλακή, και δεσμεύθηκε να τη συντρίψει εν τη γενέσει της.

«Μια χώρα που αποκαλούμε σύμμαχο επιμένει να δημιουργήσει έναν τρομοκρατικό στρατό στα σύνορά μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα. «Τι άλλο μπορεί να στοχεύει αυτός ο τρομοκρατικός στρατός εκτός από την Τουρκία;»

«Αποστολή μας είναι να τον στραγγαλίσουμε ήδη εν τη γενέσει του».

Την Κυριακή, ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός δήλωσε πως εργάζεται με τις υπό την ηγεσία της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για τη δημιουργία μιας νέας μεθοριακής δύναμης που θα αποτελείται από 30.000 μέλη.

Το σχέδιο προκάλεσε την οργή της Τουρκίας που θεωρεί πως η YPG είναι προέκταση του PKK, μιας κουρδικής οργάνωσης που διεξάγει αντάρτικο στη νότια Τουρκία και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό έχουμε να πούμε στους συμμάχους μας: μην παρεμβάλλεστε ανάμεσα σε εμάς και τρομοκρατικές οργανώσεις, διαφορετικά δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για ανεπιθύμητες συνέπειες», είπε ο Ερντογάν.

«Είτε αφαιρείτε τη σημαία σας από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις είτε θα αναγκαστούμε να σας παραδώσουμε εμείς τις σημαίες αυτές ... Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να μην μείνει ούτε ένας τρομοκράτης κατά μήκος των συνόρων μας, πόσο μάλλον 30.000 από αυτούς».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες για μια επιχείρηση εναντίον της υπό κουρδικό έλεγχο περιοχής Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία και στην πόλη Μάνμπιτζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM