Ερντογάν: Ο θάνατος του ηγέτη του ISIS σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Ερντογάν: Ο θάνατος του ηγέτη του ISIS σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας Facebook Twitter
0

Ο θάνατος του επικεφαλής του ISIS, σημείο καμπής στις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση από τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Ο θάνατος του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αποτελεί ένα σημείο καμπής στον κοινό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία χαιρετίζει την εξέλιξη, επισήμανε επίσης ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Φαχρετίν Αλτούν, υψηλόβαθμος συνεργάτης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε στο Reuters: «Η Τουρκία είναι υπερήφανη που βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, να φέρουν στη δικαιοσύνη έναν περιβόητο τρομοκράτη. Θυμόμαστε σήμερα τους αμάχους θύματα του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και τους ήρωες στρατιωτικούς μας που έχασαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τον κόσμο από τους τρομοκράτες του Νταές.

«Η Τουρκία, η οποία υπήρξε ανάχωμα εναντίον της τρομοκρατίας, θα συνεχίσει να εργάζεται στενά μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της. Είναι καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να νικήσουμε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην περιοχή χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM