Ερντογάν: Ας κάνουμε πικ νικ στα Βαρώσια - Στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστοί λαοί

Ερντογάν: Ας κάνουμε πικ νικ στα Βαρώσια - Στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστοί λαοί Facebook Twitter
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας να γίνει ένα πικ νικ στα Βαρώσια κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Κατά την υποδοχή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφτεί το ψευδοκράτος στις 15 Νοεμβρίου και θα εγκαινιάσει ένα νέο νοσοκομείο, ενώ εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία να κάνει πικνίκ στα Βαρώσια. 

«Με αυτή την επίσκεψη ας συμμετάσχουμε και στις εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας και ταυτόχρονα ας κάνουμε και τα εγκαίνια του νοσοκομείου Έτσι θα έχουμε ανταποδώσει και την επίσκεψή σας. Να τα κάνουμε όλα μαζί. Και μάλλον κ. Τσαβούσογλου λέω μπορούμε να κάνουμε ένα πικ νικ στα περίκλειστα Βαρώσια. Υπάρχει κάτι να μας εμποδίζει; Τα παρακολουθούμε από την τηλεόραση εδώ, αλλά θα θέλαμε να το ζήσουμε και προσωπικά. Οι πύλες έχουν ανοίξει, τώρα ας ανοίξουμε και τους δρόμους εκεί. Αφήστε τους Κύπριους αδελφούς μας να δουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν και να ζήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, Ερντογάν και Τατάρ μίλησαν μεταξύ άλλων για μια νέα πραγματικότητα δυο κρατών και είπαν ότι η συνέχιση των συνομιλιών για ομοσπονδία είναι χάσιμο χρόνου, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι ευθύνεται για την έλλειψη λύσης και για τη μη επιθυμία να δει την τουρκοκυπριακή κοινότητα ως ισότιμο εταίρο.

«Μια λύση, όπου και οι δύο πλευρές θα μπορούν να ζήσουν ο ένας δίπλα στον άλλον με ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια πρέπει να βασίζεται στις πραγματικότητες του νησιού», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Άλλωστε αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, οι οποίοι έχουν ιδρύσει δύο ξεχωριστά κράτη. Πιστεύω ότι τώρα η λύση των δύο κρατών πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη βάση μίας ρεαλιστικής προσέγγισης», ανέφερε.

«Η τουρκική πλευρά είναι υπέρ μας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς δεν αρκούν για λύση. Είναι προφανές ότι οι Ελληνοκύπριοι προφανώς δεν θέλουν να μοιραστούν το νησί με τους Τούρκους. Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που σφετερίστηκαν το 1963 από τον τουρκοκυπριακό λαό» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Κυπριακή Δημοκρατία εκ νέου για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι ο λόγος πίσω από την υπάρχουσα κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι το δίδυμο Ελληνοκυπρίων - Ελλάδας που δεν εισακούει τις προειδοποιήσεις και δεν λαμβάνει υπόψη τις εποικοδομητικές προτάσεις τους.

«Οι διεθνείς εταιρείες, των οποίων η όρεξη έχει ανοίξει λόγω των πηγών υδρογονανθράκων, και οι δυνάμεις που βρίσκονται πίσω τους δεν έχουν κανένα κώλυμα να συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά πλέον αυτό το παιχνίδι χάλασε. Πλέον δεν έχει καμιά πιθανότητα επιτυχίας αυτό το παιχνίδι και δεν θα έχει», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Έθνος

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Τα κράτη του Κόλπου προειδοποιούν για την αυξανόμενη απειλή από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και δίκτυα έμμεσων συμμάχων

Σε κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός τους
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM