Ερντογάν: Ίσως απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ- Θα πάθει σοκ η Σουηδία

Ερντογάν: Ίσως απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ- Θα πάθει σοκ η Σουηδία Facebook Twitter
0

Η Τουρκία μπορεί να απαντήσει «διαφορετικά» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα προκαλέσει «σοκ» τη Σουηδία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Μπορεί να απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία, αν είναι απαραίτητο. Η Σουηδία θα πάθει σοκ όταν απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία. Αλλά η Φινλανδία δεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, σύμφωνα με το Anadolu. 

Η Άγκυρα έδωσε στη Σουηδία μια λίστα με 120 άτομα που πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία, σημείωσε. «Πρέπει να εκδώσετε αυτούς τους τρομοκράτες, ώστε να μπορέσετε να μπείτε στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έδειξαν πόσο άτιμοι είναι 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο κάψιμο του Κορανιού στη Σουηδία και τη Δανία. 

«Εξάλειψαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Απλά έδειξαν πόσο άτιμοι είναι. Η Δανία έκανε το ίδιο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Την Παρασκευή ο Σουηδο-Δανός πολιτικός Ράσμους Πάλουνταν έκαψε το Κοράνι έξω από τζαμί στη Δανία. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κάνει το ίδιο έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Σουηδία. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα καίει ένα αντίτυπο του Κορανίου κάθε Παρασκευή, μέχρι να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ. 

«Έχει χάσει την αξιοπιστία του ο Μακρόν»

Στην ομιλία του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε και κατά του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι δεν είναι ειλικρινής. 

«Θέλουμε η διεθνής πολιτική να είναι βασισμένη στην ειλικρίνεια. Όπου δεν υπάρχει ειλικρίνεια, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια. Σαφώς, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ηγέτες στον κόσμο. Δυστυχώς, στις σχέσεις με την Ελλάδα στη Μεσόγειο, αγνοούν την Τουρκία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

«Τώρα εκείνος (ο Εμανουέλ Μακρόν) έχει χάσει την αξιοπιστία του στο κοινοβούλιο… Η Γαλλία χάνει συνεχώς αξιοπιστία και στη διεθνή κοινότητα», συμπλήρωσε. 

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Θα υπάρξει τίμημα για τα F-35

Ακόμη, ο Ερντογάν ζήτησε ξανά από την Ουάσινγκτον να τηρήσει την υπόσχεσή της για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. 

«Αναφορικά με τα F-16, τα θέλουμε από εσάς, αλλά δεν τα δίνετε. Είπατε για F-35, αλλά δεν κρατήσατε τον λόγο σας. Παρότι πληρώσαμε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν δώσατε τίποτα σε αντάλλαγμα. Αν δεν δώσετε τίποτα σε αντάλλαγμα, αυτό θα έχει τίμημα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM