Ερντογάν: Ή θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής ή θα ζήσουν μεγάλες πίκρες στο πεδίο της μάχης

Ερντογάν: Ή θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής ή θα ζήσουν μεγάλες πίκρες στο πεδίο της μάχης Facebook Twitter
Ερντογάν: Ή θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής ή θα ζήσουν μεγάλες πίκρες στο πεδίο της μάχης». Aτελιέ LIFO
0

Νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά των «απέναντι» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συντηρούν το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εγκαινίων του Νοσοκομείου του Γκιόζτεπε στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε εκ νέου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Θα σκίσουμε και θα πετάξουμε τα σενάρια που κάνουν όσοι ευθαρσώς βγάζουν τέτοια έχθρα απέναντι στη χώρα μας προς την κοινή τους γνώμη. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα», είπε, όπως αναφέρει το sigmalive της Κύπρου.

Δήλωσε πως το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς που κυριαρχούσε στον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα καταρρέει σε κάθε επίπεδο.

«Όσοι βρίσκονται πίσω από αδιανόητες συμμαχίες που δημιουργούνται εναντίον της χώρας μας και πίσω από συμπεριφορές που δεν αναγνωρίζουν δικαιώματα και νόμους, τους έχει κυριεύσει η ανησυχία κι ο φόβος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «οι απέναντί μας δεν υπολογίζουν τα δικαιώματά μας και προσπαθούν να επιβληθούν. Αλλά θα καταλάβουν ότι δεν πάει έτσι, όταν θα δουν την Τουρκία να σκίζει και να πετάει τους ανήθικους χάρτες που της φέρνουν μπροστά της και ότι έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ.

Ή θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της δημοκρατίας ή θα ζήσουν μεγάλες πίκρες στο πεδίο της μάχης» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει δύναμη ικανή να σταθεί ενάντια σε ένα έθνος που θεωρεί ως ύψιστη αξία του τον αγώνα και τον ηρωισμό. Όταν λέμε, 'μακάρι ο Αλλάχ να μην μας κάνει να ξαναγράψουμε τον εθνικό ύμνο για αυτό το έθνος', εννοούμε να μην κάνουμε πάλι θυσίες ούτε εμείς ούτε οι αντίπαλοί μας να καταστραφούν.

Το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος που είναι ευλογημένο, έχοντας ζήσει κάθε είδους επιθέσεις κι έχοντας πληρώσει κάθε κόστος. Όσοι ζουν εδώ και καιρό μέσα σε μία ψεύτικη γυάλα ευημερίας και δημοκρατίας, καιρός να σκεφτούν τι θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος αυτής της διαδικασίας που βιώνουμε.

Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος, είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Με πληροφορίες του sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM