Νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά των «απέναντι» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συντηρούν το κλίμα έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εγκαινίων του Νοσοκομείου του Γκιόζτεπε στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε εκ νέου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

«Θα σκίσουμε και θα πετάξουμε τα σενάρια που κάνουν όσοι ευθαρσώς βγάζουν τέτοια έχθρα απέναντι στη χώρα μας προς την κοινή τους γνώμη. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα», είπε, όπως αναφέρει το sigmalive της Κύπρου.

 

Δήλωσε πως το πολιτικό και οικονομικό καθεστώς που κυριαρχούσε στον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα καταρρέει σε κάθε επίπεδο.

 

«Όσοι βρίσκονται πίσω από αδιανόητες συμμαχίες που δημιουργούνται εναντίον της χώρας μας και πίσω από συμπεριφορές που δεν αναγνωρίζουν δικαιώματα και νόμους, τους έχει κυριεύσει η ανησυχία κι ο φόβος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει, ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «οι απέναντί μας δεν υπολογίζουν τα δικαιώματά μας και προσπαθούν να επιβληθούν. Αλλά θα καταλάβουν ότι δεν πάει έτσι, όταν θα δουν την Τουρκία να σκίζει και να πετάει τους ανήθικους χάρτες που της φέρνουν μπροστά της και ότι έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ.

 

Ή θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της δημοκρατίας ή θα ζήσουν μεγάλες πίκρες στο πεδίο της μάχης» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

«Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει δύναμη ικανή να σταθεί ενάντια σε ένα έθνος που θεωρεί ως ύψιστη αξία του τον αγώνα και τον ηρωισμό. Όταν λέμε, 'μακάρι ο Αλλάχ να μην μας κάνει να ξαναγράψουμε τον εθνικό ύμνο για αυτό το έθνος', εννοούμε να μην κάνουμε πάλι θυσίες ούτε εμείς ούτε οι αντίπαλοί μας να καταστραφούν.

 

Το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος που είναι ευλογημένο, έχοντας ζήσει κάθε είδους επιθέσεις κι έχοντας πληρώσει κάθε κόστος. Όσοι ζουν εδώ και καιρό μέσα σε μία ψεύτικη γυάλα ευημερίας και δημοκρατίας, καιρός να σκεφτούν τι θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος αυτής της διαδικασίας που βιώνουμε.

 

Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος, είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

Με πληροφορίες του sigmalive