Ερντογάν: Η Ελλάδα κάλεσε χώρες να μην συμμετάσχουν στην άσκηση EFES 2022

Ερντογάν: Η Ελλάδα κάλεσε χώρες να μην συμμετάσχουν στην άσκηση EFES 2022 Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ASSOCIATED PRESS
0

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά τα αυστηρά μηνύματα προς την Άγκυρα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Κομισιόν για την τακτική των προκλήσεων που διατηρεί η Τουρκία.

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάλεσε χώρες να μην συμμετάσχουν στην τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES 2022, προσπάθειες που όπως υποστήριξε «έπεσαν στο κενό».

«Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη. Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα έστειλε μήνυμα σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν» ανέφερε κατά την τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας της εφημερίδας Yeni Safak στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ. «Σχεδόν όλες δεν άκουσαν,  συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Με σταθερά βήματα μπροστά. Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για τον Μουσταφά Tσαμπάζ, ο οποίος φέρεται να έπεσε νεκρός από πυρά στρατιωτών, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 σημείωσε πως «ο αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”…».

Η συνέχεια της ομιλίας του είχε αναφορές στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όσους λένε ότι ο διωγμός ξεκίνησε το 1453», λέμε ότι «προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη» και στη συνέχεια έκανε λόγο γι' αυτούς που «δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM